De eerste dagen

Alles is prima gegaan, al is het nogal onhandig inchecken met zo’n enorme doos. Op Dulles Airport was het druk bij de douane. Al die veiligheidstoestanden. Toen ik eindelijk door de schuifdeuren de ontvangsthal binnenkwam begonnen mensen te lachen toen ze die doos en mij erachter zagen binnenkomen. Ik riep uit: “Hello America!”. Met nog meer gelach tot gevolg. Op een rustig plekje begon the unboxing van de fiets. Alles leek heel. Ik mocht de restanten van de doos laten liggen voor een zwerver en fietste richting bus 5A. Die bracht me in een half uur in een voorstad van het centrum. De Gudereit voorop in een rek. Het was inmiddels aardig schemerig. Ik reed een paar keer verkeerd in de drukke stad. Drie straten heten hetzelfde en mijn navigatie herkende het huisnummer niet. Met wat vragen en omrijden kwam ik op het adresje waar ik een kamer had. Kocht daarna in de 7eleven nog een broodje worst met een big soda, bij gebrek aan beter eten. Ik moest zelf de beker maar vullen. “Sorry”, zei ik: ” Ik ben nog niet zo gewend aan America”. Waarop een ander klant zei: “Just be fake!”

Uitgeslapen stapte ik naast m’n bed de volgende morgen. Via bus en metro belandde ik vlak bij The White House. Obama had niet op mijn gerekend, hoewel ik toch duidelijk had aangegeven vanmorgen langs te komen. Dan moest hij het zelf maar weten! Het begon ook nog eens te regenen. Ik besloot om er toch maar wat van te maken en ging maar de andere bekende plekken te bezoeken. Via het parkgebied van de national mall, wat net in renovatie was, kwam ik bij het Capitool (wat ook net in renovatie was), het Lincoln memorial, de enorme obelisk van het Washington monument, en de verschillende oorlogsherdenksmonumenten. Die Amerikanen weten wel hun oorlogshelden te vereren. In het zeer drukke, gratis National air en space museum zag ik hoe het allemaal begon met het vliegtuigje van de gebroeders Wright. Gaaf museum. Dit gedeelte van de stad is erg mooi. Ik raakte nog in gesprek met senior Tom die fier op een kruispunt stond met de Amerikaanse vlag en een vlag met de tekst: :”In God we trust” stond. Hij vond dat America niet al die andere geloven moest binnenhalen, maar moest geloven in de God die America heeft groot gemaakt. Spread the news!

Een van de gebroeders Wright op hun eerste werkende. vliegtuig uit 1903
De vele schoolgroepen om de foto tijdens hun Washingtontrip 2016
De fiets in elkaar zetten

Advertenties

13 gedachtes over “De eerste dagen

 1. Ha wat leuk dit eerste verslag met foto’s. Het klinkt als een mooie eerste dag. Dat broodje worst en die soda fiets je er wel weer vanaf 🙂

  Like

 2. Erg leuk on te lezen Willem. Was al erg nieuwsgierig naar je eerste reactie. Gauw kijken vanmorgen en ja hoor post van Willem. Ik wens je heel veel succes en plezier. Ik blijf je volgen.

  Like

 3. Goed te lezen dat jij (en je fiets) heel aangekomen bent in The States. Je haalt herinneringen op aan mijn bezoek in “de was in de ton”. Mooie indrukwekkende stad, maar dit is pas het begin, je vast nog veel meer mooie plaatsen, plekken en mensen tegen. Geniet ervan en veel posten, dan kunnen we het allemaal blijven volgen. LIKE!

  Like

 4. Willem, ik dacht te zien dat “de fietsbel” de tocht niet overleefd heeft, jammer. Waarschijnlijk in beslag genomen door de douane ;-).
  Onwijs veel fietsplezier en ik blijf je volgen!

  Like

  1. Hoi Cindy,
   De fietsbel zou mijn iets te stoere fiets compleet belachelijk maken. Ik heb hem toch maar thuisgelaten, maar je ‘telefoon’ is wel mee!

   Like

 5. Fijn te horen dat je goed bent aangekomen en je fiets ook!
  Jammer dat Obama de thee niet klaar had 😦
  ‘k Ben benieuwd met welke doos je over een paar maanden je fiets weer inpakt?
  Superleuk om je zo te volgen, de eerste fietskilometers zitten erop, nog een klein stukkie….
  Groetjes uit Langedijk!

  Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s