18 mei Niet veel bijzonders eigenlijk

Opstaan, koffiezetten, tent opruimen, ontbijten en gaan. De hele dag stond het tegen regen aan. Zwaar bewolkt en af en toe wat spetters. Het was rond de 12 graden: “Nogal koud voor het jaar en een paraplu bij de hand houden” zei weatherman Piet. De tocht verliep lekker. Weer door bossig, vrij leeg gebied prachtig langs een riviertje of een spoorlijn. De hele dag wat klimmen en dalen. In het vriendelijkre oude stadje Lexington vroeg ik op de Farmers Market twee eieren. Je bedoeld twee dozen? In de stad is een militaire academie. En dat moet iedereen ook weten. Ze zijn trots op hun jongens van het leger. De mannen die de buitengrenzen van de USA zelfs in Afghanistan, Irak en Syrië bewaken. Overal kom je bordjes en bumperstickers tegen met: Support Our Troops. Ook vele bruggen zijn vernoemd naar veteranen. In Mineral kwam ik al een wervingskantoor van het leger tegen. Niet toevallig in deze arme stad. Als je toch geen werk hebt, kan je maar beter het leger in gaan. 

Ik kwam weer een stel nieuwe fietsers tegen. Twee krasse knarren uit Richmond, Virginia: Steven en Jeff. Ze deden het rustig aan. Dit was hun tweede poging. Na drie dagen waren ze al gestopt vanwege fietspech. Ze gingen naar huis om wat aan hun fietsen aan te passen en waren nu net weer begonnen. 

In Troutville hield ik het voor gezien. Samen met de gepensioneerde mannen zetten we de tentjes onder een overkapping in het stadspark op. Douchen konden we bij de brandweer aan de overkant doen. Weer geweldig geregeld. En nog gratis ook. Misschien iets voor de Brandweerkazerne in Opmeer? Worden de douches toch nog eens gebruikt.  

Tuurlijk!
Zo nu eerst een bakkie koffie

Advertenties

3 gedachtes over “18 mei Niet veel bijzonders eigenlijk

  1. Wat een prachtige tocht Willem en ook jouw belevenissen lees ik met aandacht.Ga zo door .Ik bewonder je wat een onderneming!suc6 Willem en wacht weer op je verdere berichten. Groetjes John.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s