21 mei Klimaatverandering is een feit

Toen ik Damascus binnenreed waren er geen checkpoints, geen roadblocks en geen foto’s van Assad te bekennen. Dit Amerikaanse stadje had dan ook weinig gemeen met de hoofdstad van Syrië die we ooit hebben bezocht.
Het had ’s nachts veel geregend, maar bij het ochtendkrieken was het droog. Dat kwam goed uit met het opruimen van de spullen. Totdat ik op de fiets zat en aan de klim door het prachtige natuurgebied begon. De buien regen zich aaneen. Met af en toe een opklaring. Klimatologen vanuit de hele USA zijn het er nu over eens dat de klimaatverandering hier Virginia een feit is. 
Damascus is een toeristisch outdoor plaatsje. Je kan verschillende trails lopen. Of een lange mountainbiketocht maken. Ze brengen je dan met een busje alvast de berg omhoog, zodat je lekker 17 miles kan dalen. 
Na Damascus werd de mooie rit vervolgd door het afwisselende landschap van bossen, meertjes, riviertjes en grazige, nogal groene weiden. Tijdens een pittige beklimming reed er een dikke Buick langzij met een nog dikkere bestuurder. Het raampje ging open: “Hey, there’s the man of steel!”. Hij stak zijn duim omhoog en reed verder de berg op. 
Na weer een enorme bui kwam ik als een verzopen kat aan bij een kerk, waar je als fietser mag overnachten. Er was nog een fietsster: Sharol uit Oxford, Engeland. Ik kreeg alvast een kop koffie. We mochten de keuken, toiletten en de eetzaal gebruiken. Geweldig weer, wat een luxe. Op het menu stond: minder verse broccoli. Ik zou dat gisteren namelijk al eten. We aten er samen van. Ik had genoeg. Het werd een gezellige avond, waarbij we de ervaringen over de tocht uitwisselden.  

Advertenties

Een gedachte over “21 mei Klimaatverandering is een feit

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s