23 mei a long ride

Het regent nog steeds een beetje als ik me na zessen de tent uitwurm. Het is ook nog koud en zompig overal. Alles voelt klam aan. Dit zijn van die momenten die liever even overslaat. In de mist fietsen Sharol en ik weg van de camping. Maar niet lang daarna breekt de zon door en is alles weer anders. We bereiken snel de grens van de volgende staat: Kentucky. Er gaan enge verhalen rond over deze bossige staat. Veel loslopende honden die je willen aanvallen, armoede, gunshops en onvriendelijke mensen. Op een enkele hond die ik van me af moet houden door luid te schreeuwen is het hier vooral mooi. Veel natuur, bossen en zwaaiende mensen. Onderweg ging ik onder een afdak mijn bekende broodje pindakaas met banaan verorberen. Toen de buurman van het pand met 2 koude flesjes water aankwam. Of heb je liever een biertje of een Diet Coke?

In een afdaling kan ik ternauwernood een slang ontwijken die de weg oversteekt. Toegeven, ik overschreed de maximumsnelheid enigszins. De slang kan ik aan mijn lijst met gespotte ‘wilde’ dieren toevoegen. Ik heb dan ook al een eekhoorn gezien (bij het Witte Huis), enorme arenden, een levende en een dode schildpad, een dode Raccoon (wasbeer) en een paar vreemde vogels.  
Het is vandaag een pittige tocht van 119 km, met 5 beklimmingen. Die Appalachen geven zich niet gauw gewonnen. We kwamen na elkaar aan bij een fietsershostel. Er zaten al drie gepensioneerde fietsers te eten: Jeff uit Ohio en een Nieuw Zeelands stel op een tandem. We hadden niet geboekt (de telefoon had geen bereik), maar waren welkom en kregen ook een geweldige maaltijd. Met ijs en een illegaal drankje Moonshine toe. In deze ‘county’ geldt een strikt alchoholverbod. Je kan nergens een drankje kopen. De vuile was werd ook eens gedaan door host David. Dat scheelt ook weer een hoop gedoe. En morgenochtend om 7 uur staat het ontbijt gereed. Ben benieuwd.  

Een Colt 45 for me please…
Yes , Kentuky gehaald!
Sharol in vol ornaat

Advertenties

3 gedachtes over “23 mei a long ride

  1. Hey Willem, wat een verhalen weer, ik ben weer helemaal “bij” met lezen. Ondanks de genoemde regen in je verhalen moet ik zeggen dat ik de foto’s wel erg mooi vind, zeker net tijdens een droge periode gemaakt.
    Hoeveel kilometer heb je er tot nu toe opzitten? Fiets ze weer! Groetjes uit Broek.

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s