24 mei Zo kan het dus ook

David, de gastheer van dit interessante’Knott Historical Society Cyclist hosted Hostel’ had gisteravond al de nodige historie verteld over Kentucky. Wist je bijvoorbeeld dat tijdens de Burgeroorlog Kentucky voor zowel het Noorden als ook het zuiden vocht en dat de oorlog hier nog jarenlang doorging, terwijl die officieel al was afgelopen? Wist je niet he. Nou, nu dan wel. David had ook nog verteld over de dieren die hier zoal om het huis zwierven. Zoals de giftige Copperhead slang, raccoons en zo af en toe een verdwaalde beer. Laat dus geen eten in je tent en zet het binnen in huis. Ik was dus al gewaarschuwd! Deze vroege ochtend kwam ik bij mijn fiets en zag dat de etenstas geplunderd was: brood, paprika, nootjes, pasta een verdwaalde banaan. Foetsie. De raccoons lusten echter geen sinasapppel, zo bleek.

Na een zoet Amerikaans ontbijt stapten alle gasten onafhankelijk van elkaar op de fietsen. Het weer zag er prachtig uit. Het werd zelfs erg warm in de zon. Ook deze dag weer het nodige klimwerk, maar het wordt al minder. Het was ook deze keer een mooie rit door de loofbossen en langs de snelstromende riviertjes. 

Ik ging nog even pinnen bij de drive-thru geldautomaat, dan hoef je niet van je fiets af om geld te halen. Wel zo handig natuurlijk als luie fietser.  

In dit gebied zijn kolenmijnen actief en wordt er veel naar schaliegas geboord, met alle milieugevolgen van dien. Al kan je dat niet direct zien. Het gas wordt heel slim ‘natural gas’ genoemd. De naam doet meer vermoeden dat het gaat over gasvorming na het eten van bruine bonen. 

Het leek wel een dag van vervelende incidenten voor de fietsers. De Amerikaan Jeff zat langs de weg met een lekke band en een hele maar verkeerde maat binnenband. Sharol haar zadel brak en mijn standaard begaf het.
Om dit te compenseren kwam Jeff na het eten aanfietsen met bananen, een halve gallon ijs en chocolade saus. Tijd voor Bananasplit!

De drive-thru fietsgeldautomaat!
Een kolenmijn
Voorste bank vlnr: Tom, Jane, Jeff. Achterste bank Sharol en Willem

Advertenties

6 gedachtes over “24 mei Zo kan het dus ook

  1. Fantastisch Willem, al die ontmoetingen, landschappen en indrukken.
    Je beschrijft het mooi.
    Alleen jammer dat je bij die drivethrupinautomaat toch nog van je fiets af ging.

    Liked by 1 persoon

  2. Het were worst steeds better en warmer dus het is hoed dat het what minder heave lactic wordy geode Reid en tot horns we lessen he verslagen met plezier en sommige familieleden wren hoe ze het molten vertalen .

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s