25 mei It’s a hot day for a ride

Terwijl ik ergens stil stond om op de kaart te kijken kwam er een oudere grijze dame met een T-shirt met de Amerikaanse vlag erop naar me toe “It’s a hot day for a ride” zo zei ze. Het was 83 graden en dat heb je niet vaak in Nederland. Maar beter dan regen!
Vanmorgen vertrok een ieder weer apart, na een gezamenlijke ontbijt. Zowel Jeff als ik wilde het plaatsje Berea bereiken. De anderen verkozen een kortere afstand.
Onderweg ontmoette ik twee enthousiaste tegenliggers Scott en John. “Kom je uit Alabama of Mississippi, want je hebt zo’n zuidelijk accent” vroeg Scott. Het moet niet gekker worden. Ik neem kennelijk die tongval gewoon over. Het Nieuw Zeelandse stel betichtte de bevolking dat ze express het gekke accent zouden opzetten bij buitenlanders. Een complottheorie, waar ik me niet in kan vinden, overigens. Zelfs Jeff, als Amerikaan kon ze vaak slecht verstaan.

Het was een stevige tocht van 114 km met venijnige klimmetjes en omdat het lekker begon op te warmen. Mooi was het eerste stuk. Minder bos en was opener landschap. Het valt op dat er veel winkels gesloten zijn en dat de huizen er slechter uitzien dan in Virginia. Veel van die uitgebouwde stacaravans met autowrakken voor de deur. De laatste 30 km moest er over drukke wegen gereden worden. De meeste auto’s blijven achter je hangen en passeren je pas als het al drie keer kan. Beter zo, dan dat ze de vouwen uit je fietsbroek rijden.

Vandaag kreeg ik ook de nodige honden achter me aan. Dat blijft schrikken. Ze stuiven onverwacht hard blaffend en grommend naar je toe. Het zijn ook geen honden van chiwawa-formaat, waar je -per ongeluk- over heen kan fietsen. Het is echt uitkijken. Maar met uithalen op het volumeniveau van Johan Kruk: “Ga naar je moeder!!!” dropen ze snel af.

In Berea kon ik mijn tentje weer bij de Brandweerkazerne opzetten. Er kwamen nog vier Amerikaanse fietsers bij staan. Een van hen was Michael, de gehaaste jongen van een paar dagen geleden. Een geschikte gast. Leuk al deze ontmoetingen. Ik ging ging weer even lekker koken op mijn brandertje. Terwijl de rest, geheel volgens goede Amerikaanse traditie, naar de dichtstbijzijnde fastfood keten reed.

Misschien een idee voor Ponypark Slagharen
Of de Dutch spirit: Mag het ietsje minder zijn?


Advertenties

6 gedachtes over “25 mei It’s a hot day for a ride

 1. De Heer zij voor je
  om je de juiste weg te wijzen.
  De Heer zij naast je
  om je in de armen te sluiten en
  te beschermen tegen gevaren van links en rechts.
  De Heer zij achter je
  om je te bewaren voor gemene
  aanvallen van anderen.
  De Heer zij onder je
  om je op te vangen als je dreigt te vallen
  De Heer zij in je
  om je te troosten als je verdrietig bent.
  De Heer zij om je heen
  om je te verdedigen als mensen over je heen vallen.
  De Heer zij boven je
  om je te zegenen.
  Moge God zich over je ontfermen.
  nu en altijd.

  Naar de zegen van St. Patrick

  Liefs van Jeannette

  Like

 2. Willem, je bezorgt mij (en vele collega’s) dagelijks een genietmomentje bij het lezen van je verhalen. ’t Is net of we stiekem achterop de bagagedrager mee fietsen…. Geniet ervan, dan blijven wij van jouw verhalen genieten.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s