26 mei It’s a rainy day for a ride

“De eerste bank koffie” riep mijn moeder als wij op vakantie vanaf de camping wegfietsten. Thermoskan uit de tas en een bakkie met een Zaans koekje. Deze traditie hou ik nog steeds in ere. Het is nooit de eerste bank, maar rond 10:00 uur kijk ik uit naar een plekje. Die ik inderdaad zelf heb gezet en in een thermoskan meezeul. Als ik dan eenmaal zit met een dampende bak koffie voel ik me helemaal gelukkig. Niets is lekkerder dan dat. 

Het verliep vandaag eigenlijk ook zo ongeveer. Tussen de buien door had ik de tent opgeruimd en in regenpak vertrok ik vanaf de brandweergarage. Michael was al weg en de anderen waren in de volle regen hun tenten aan het inpakken. 

Het was af en aan met de buien. De opmerking: na Berea ben je uit de bergen, gaat niet helemaal op. Maar het is nu een meer een golvende landschap geworden met gras, landbouw, koeien en een enkel graanveld. Het deed me aan Frankrijk denken. Na een tijdje haalde ik Michael in en bij de zoveelste kerk dronken we gebroederlijk uit mijn thermosfles het eerste bakkie koffie. We besloten samen verder te fietsen. Michael is een triatlon-atleet van 54, wonend bij Seatle, Washington. Ook hij moest zijn vrouw overtuigen dat hij dit toch echt moest doen. Ze wilde wel dat hij een GPS-tracker bij zich heeft, zodat ze exact ziet waar hij is.

Na de opklaringen kwam er een enorme zwarte lucht aan, het onweerde. We scholen bij een rokende man die op zijn veranda voor het eenvoudige huis zat. Na de bui waren we nog in een gesprek over de aanstaande verkiezingen. We konden bijna niet weg komen. Het begon daarna steeds harder te regenen. De camping bij het state park bleek niet meer te bestaan. We moesten daarom zo’n 10 km verder fietsen naar het plaatsje Springfield. Geen spoor overigens van Hoomer en Bart Simpson. Het werd acuut droog toen we na 130 km de fietsen onder de overkapping van een stadsparkje bij een baseballveld reden. Er was veder niemand te bekennen. We zetten de tentjes maar op en kookten. Met een toilet, wasbak en elektriciteit hadden we verder niets meer nodig. Het kan soms zo simpel zijn.  

De beste plek om de gevallen soldaten te gedenken voor Memorial day is natuurlijk de supermarkt
De overkapping in het stadspark in Springfield

Advertenties

2 gedachtes over “26 mei It’s a rainy day for a ride

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s