27 mei The rolling hills of Kentucky

De Agu fietsbroek die ik voor het schamele bedrag van € 1,95 had gekocht bij Pluto Sport was wat krap toen ik hem thuis voor het eerst aantrok. Miskoop? Nee hoor, het nu past het geweldig. Ik denk dat ik het wat moet infietsen. 

We reden om 8:00 uur weg van deze prima plek. Maar niet voordat we een enthousiaste hardloper hadden gesproken. Hij vond het geweldig wat we aan het doen waren: “You are real goalsetters!” Het was zonnig en snel werd het warmer. Onderweg zagen we dat het 30 graden Celsius was. We besloten om het extra ommetje van 120 km naar Mammoth Cave te maken. Een stuk van de route, maar keurig op de kaart aangegeven. Dit impliceerde wel dat we er vandaag een flinke afstand overbrugd moest worden. Want er waeren weinig campings.

De weg was behoorlijk heuvelachtig en met de warmte erbij viel dat wat tegen. Maar het was mooi. Voornamelijk kleine wegen leiden ons door een groen glooiend boerenlandschap. We zagen het eerste maïsveld al opduiken. Die ga ik vaker zien, vermoed ik. We reden ook door een voornamelijk Katholiek gebied, want de Mariabeelden doken opeens op in tuinen en waren er geen andere kerken meer te zien. 

Onderweg redde ik nog een schildpad van een zekere dood. Ik leidde het verkeer om en bracht het beestje naar de andere kant van de weg. Prins Bernard zou trots op me zijn geweest. Wat veel spannender was dat we onderweg 10 enorme grote zwarte kantoorachtige gebouwen zagen, aan beide kanten van de weg. Maar niemand te zien en een groot hek eromheen. Ook geen enkel bord van wat dit zou kunnen zijn. Michael dacht aan een Zombie rescuecentre.Ik had zo mijn twijfels bij deze uitleg. 

We reden door een tijdzone. Het was opeens een uur eerder geworden. Dat kwam goed uit, want we moesten nogal een stukje. De teller stond op 154 km toen we laat de camping van het nationale park op fietsten. We konden net aan een plekje krijgen. Het is Memorial-weekend. Maandag worden de veteranen uit de oorlogen herdacht. Door deze extra vrije dag trekken veel Amerikanen eropuit. Naar Highersmilde bijvoorbeeld en andere oorden.   

Save the Kentucky turtle and donate!
Het FBI, NASA, CIA kantoor of het zombie rescuecentre?
Michael met de gps-tracker aan zijn fietstas

Advertenties

3 gedachtes over “27 mei The rolling hills of Kentucky

 1. Willem, wat geniet ik van je verslagen! Je bent goed bezig zeg, gewoon doorgaan in regen of warmte… En dan al die ontmoetingen (en rare dingen) onderweg!
  Goede tocht verder!

  Liked by 1 persoon

 2. Hey Willem,
  Wat een mooie verhalen en interessante ontmoetingen. Wel respect hoor voor dat wat je doet; ik vind 70 kilometer in dit platte landje (in de zon) al heel wat om te fietsen….
  Geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende verhaal.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s