28 mei Mammoth cave

Het is echt vreemd om niet te fietsen. We bezochten samen een deel van het grottencomplex onder leiding van een spraakzame gids. Het ging net goed, want de kaartjes waren eigenlijk al op. Dit park en de omgeving wordt druk bezocht. Veel toeristen, waaronder veel Indiërs. Die schijnen nogal wat bedrijven hier te hebben. De grotten waren mooi. Het is gaaf om de enorme ondergrondse hallen en het gangenstelsel te zien. Het was alleen wat druk en, om even decadent te doen, ik heb ze wel eens mooier gezien.
De folder dit nationale park gaf aan dat je de natuur intact moest laten, geen bloempjes plukken, brandhout niet verplaatsen en geen dieren doden. Je mag echter wel een wapen meenemen. Kennelijk mag je wel op mensen schieten.
In de grot overigens mag je geen wapen meenemen. Dat zou teveel geluid maken? 

Wat ook opvalt zijn de bebaarde oudere mannen op hun zware Harley Davidsons. Lederen jacks, een kale kop, haarband en het nog resterende haar in een leuke staart. Achterop zit dan vaak een wat verlepte iets te dikke vrouw ook heel stoer te zijn. In Kentucky is kennelijk geen helmplicht, want daar doen ze niet aan deze ‘bikers’. Soms kom je hele groepen tegen. 

We aten in het gisteren half geopende restaurant, waar het allemaal wat onwennig aanvoelde. Ik bestelde gebakken aardappelschijfjes bij de Mammoth hamburger (die gelukkig iets kleiner uitviel). Het bleek echter geribbelde naturel chips te zijn wat naast mijn hamburger lag. Een hamburger met chips? Heel gewoon voor bij de lunch. De service was prima. Ik kreeg alsnog patat erbij. En de cola werd continue bijgevuld (burp).
Het was verder een dag om wat bij te komen en de fietskaarten er eens bij te pakken. Morgen weer fietsen. 

Advertenties

3 gedachtes over “28 mei Mammoth cave

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s