30 mei Dirty old man

Ik werd wat later wakker doordat ik op de keukenvloer lag en weinig daglicht binnenviel. Het zag erbuiten stralend uit en rest van de dag zou het ook zo blijven. Het werd weer rond de 30 graden. Heet zeg maar. 

Een mooie rit door het vrij lege glooiende boerenlandschap. Ik passeerde rond de middag het Rough River Dam State resortpark. Rond het stuwmeer was een natuurgebied met een haventje, camping, huisjes en een zelfs een landingsstrip voor eenmotorige vliegtuigjes. De piloten moesten zelf maar uitzoeken op je kon vertrekken. De verkeersleiding ontbrak. 
Het leek wel of elke winkel die op de kaart stond gesloten was. Het is wel eens puzzelen om de boodschappen gedaan te krijgen. Verse producten zijn schaars. Je komt wel langs wat benzinepompen met een winkeltje. En als je geluk heb kan je daar een verfrommelde banaan, of een beurse appel scoren. De lunch moest ik daarom uitstellen. Bij gebrek aan beter sloeg ik mijn slag in de ‘Dollar General’ Een uit de hand gelopen Action. Ze hadden nog wel, tot Kerst 2017 houdbaar, brood en blikvoer. 

Ik stopte op het, buiten het dorp gelegen, verlaten park van Fordsville. Compleet met speeltuintje, baseballveld, tribune en toiletgebouw. Achter het toiletgebouwtje bleek nog een gepensioneerde tandeloze vieze dikke man te wonen. Hij zat voor zijn nog veel viezere caravan. De deur stond open. De lucht die uit de caravan kwam was niet te harden. Ik ging snel aan de andere kant van de deur staan,  zodat ik meer in de frisse wind stond. Er liepen nog een aantal pasgeboren katjes rond. Hij mocht hier gelukkig blijven staan van de vrouw die het hier runde. Ik kreeg een lesje metrologie, toen ik vroeg hoe het weer zou worden. “Als er ’s morgens dauw op het gras ligt, kan het gaan regenen”, aldus de grijsaard. Het was een aardige vent die vroeger door de hele States was gelift, samen met zijn eerste vrouw. Ook had hij gefietst van Chicago naar Alabama. “Jij rookt zeker geen wiet”, vroeg hij op een gegeven moment. Ik antwoordde ontkennend. “Ik wel”, zei hij: “Tegen de pijn in mijn borst en de jeuk gaat ervan over” en hij krapte aan zijn rechter borst. Ik nam even later afscheid en pakte een verfrissende douche. 

Het stuwmeer van Rough river dam
Hoe kom je als Amerikaanse makelaar nog een beetje betrouwbaar over? Ga voor de Amerikaanse vlag staan en hang een kruis om je nek.

Advertenties

5 gedachtes over “30 mei Dirty old man

  1. Wat erg eigenlijk dat in Amerika niet veel vers voedsel kan vinden. Als ik een dag geen vers eten heb gehad, heeft dat direct effect op mijn gesteldheid. Mijn dagelijkse banaan zou ik ook zeker missen.
    Heb je iets van vitaminepillen ofzo? Of heb je niet het idee dat je tekort komt nu?

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s