31 mei koffie-ongenoegen en de Baptistenkerk

Het gras was vochtig van de dauw. Als ik de vieze man moest geloven zou het kunnen gaan regenen. Ik pakte mijn droge tent onder de overkapping in en startte vroeg. Het is toch vreemd dat uurtje tijdverschil. Gisteren was het al om 20:45 uur pikdonker.

Het werd op de een of andere manier een vermoeiende tocht. Het was erg warm en vochtig, maar de route was niet zwaar. Vooral vroeg in de ochtend is het zo heerlijk stil langs de weg. Je hoort dan goed de vogels fluiten en geheimzinnig geruis in het struikgewas. Is het een hert, eekhoorn, raccoon of toch Toon Hermans?

Ik reed weer door een mooi, licht glooiend boerenlandschap. Vergelijkbaar met gisteren. Ook kwam ik nog langs een mega-mega-mega kippenschuur. Ongelofelijk wat een enorme hallen. 25000 kippen per hal en er stonden er zeker zes. Het begint al lekker op te schieten door de staat Kentucky. Ik ontmoette nog twee fietsers uit New York die uit het westen kwamen. Ze gaven nog wat leuke slaapadressen door. Ze hadden net een hond met pepperspray bewerkt. Daar zou ik geen last van hebben. Van die andere drie wel. Ik kon me nog net tijd uit de voeten maken. 

Mijn Hollandse Fairtrade koffie was op. Ik had nog wat koffie van de brandweer in White Mills. Na twee dagen proberen ben ik toch ‘picky’ en moet concluderen dat die ‘Folgers’ koffie echt niet te pruimen is. Het verpest op een gruwelijke manier mij zo dierbare ‘tien uur koffiemoment ritueel’. Op zoek naar een beter alternatief.

Ik kwam al vroeg aan in Sebree. Een streek die rijk is aan steenkolen. Bijna iedereen in dit stadje heeft werk van de mijnen. Die ik overigens niet nergens echt zie. Wel de enorme lange kooltreinen die dwars door de stad rijden. Het overnachtingsadres is een Bapistenkerk die haar deuren heeft opengezet om fietsers op te vangen. Ik werd rondgeleid door de kerk en de bijzalen. Alles weer prima voor elkaar: douche, toilet, keuken, eetzaal, lekkere banken, slaapruimtes. Misschien iets voor het Trefpunt? Of ik ook vanavond wilde mee-eten. Nou, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.  

Die avond zat ik, met drie al eerdere ontmoette fietsers, bij de voormalige dominee en zijn vrouw aan een uitgebreide maaltijd. Vele fietsers hadden ze sinds 1980 al voorzien van een slaapplaats en een maal of andere bijstand verleend. Mooie verhalen. Dit maakt deze tocht nog bijzonderder. We verlieten dit huis niet, voordat er voor onze veiligheid werd gebeden. 

Weer een gesloten winkeltje
Een aangerede ratelslang

Advertenties

7 gedachtes over “31 mei koffie-ongenoegen en de Baptistenkerk

    1. Dat klopt. Die schijnt er te zijn. De dazer is wel te koop in Nederland. Ik twijfelde of ik hem zou meenemen. Niet gedaan dus. Maar als het goed is ben ik vandaag uit Kentucky. En daar is het ergst is mij verteld.

      Like

  1. Ik heb alvast een slaapzaal in de Trefpuntkerk voor je gereserveerd voor de terugweg vanaf Schiphol naar Broek. Om dat laatste stuk helemaal in één keer naar huis te fietsen wordt vast te gek. Helaas is er nog geen douche maar ik zet een gietertje klaar 🙂 M vr gr Coördinator zaalverhuur Trefpuntkerk.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s