2 juni Have a good one!

Het was nog wat dampig, bewolkt en veel minder warm toen ik mijn rechterbeen over het zadel gooide. Hoog genoeg om mijn fietshelm die achterop onder de snelbinders zat niet te raken. Het was 7:35 uur. Lekker op tijd. De andere fietsers waren ook zo goed als gereed. Het werd weer een mooie rit. Best wel wat klimmen en dalen, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Het landschap was weer afwisselend. Veel landbouwgrond en de kippenschuren zijn verdwenen. Rond de middag brak de zon door en het werd meteen heet. 
Boodschappen haalde ik eindelijk eens in een ruim gesorteerde, doch veel te koele supermarkt. De kasseiere, had een joggingvest aan en nog net geen Unoxmuts op. Ze zei, zoals gebruikelijk na het afrekenen: “Have a good one!” Buitengekomen werd ik acuut verkouden.
Ik reed door en in de schaduw stonden drie fietsers, waarvan de twee meiden de TransAm fietsen. De jongen kwam fietsend uit Tenesee. Hij leek net te zijn weggelopen uit “Into to the wild”. Hij ging werken bij een biologische tuin en een fietsenwinkel in een plaatsje hier vlakbij en had grootse plannen voor een fietstocht langs de Candeese grens. De meiden volgden hem maar al te graag. 
Ik zwaaide na 107 km af naar Devils Kitchen Campground. Op dit kleine verlaten kampeerterreintje, fraai gelegen aan een meertje, plantte ik de tent. En was benieuwd of de andere drie ook nog zouden komen. Dat was tenminste wel hun bedoeling vanmorgen. Ik bleef echter alleen en kookte broccoli en pasta op mijn minder geliefde multifuel brander. Deze brander werkt op benzine en de schoon brandende Colemanfuel. Maar het is een crime om dat laatste spul te bemachtigen. Als ze het al hebben komen ze met bussen van een gallon (4,5 liter) aan. Dat is iets teveel van het goede. Ik had daarom maar kerosine getankt bij de benzinepomp, maar daar gaat dat ding van walmen. Met als gevolg zwarte pannen, zwarte handen, zwart bestek, zwarte mok, zwarte kleren. Ojee, zou ik die vlekken er met 30 graden wel uit wassen?

Over zwart gesproken . Is de zwarte pietendiscussie al losgebarsten? 

de camping aan het meertje

Advertenties

Een gedachte over “2 juni Have a good one!

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s