4 juni Halleluja, it’s a rainy day

Gisteravond bij de bar buiten aan een picknicktafel met een biertje erbij spraken alle fietsers af om er over te denken om in plaats van de route de zogename Kathytrail te volgen. Deze fietsroute loopt over een oude spoorlijn en loopt noordelijker dan de route die we volgen en is ongeveer 300 km lang. Het is makkelijker, geen auto’s, vrij vlak en met voldoende campings. Er moest hiervoor worden omgefietst, maar daarvoor hoefde je ook nog eens veel minder te klimmen. Ik had er al eerder over nagedacht en ging het niet doen. Geef mij de heuvels en de bergen maar.

Drie fietsers gingen het wel doen. De rest fietste de oorspronkelijke route. Het was net even wat droger toen ik vertrok. Bij een kraampje met wat biologische spullen kocht ik maarliefst twee eieren en een bio-eco verantwoord anti muggenspul bij een verkoopsters die een paar tanden miste. Ik stak met eieren de machtige Mississippi-rivier over en floot de oude hit van Pussycat. Ik was in de volgende staat: Missouri. Rond de rivier leek het wel de Flevopolder. Vlak en dijken. Ook de tegenwind en de regen deden Hollands aan. Het werd gaandeweg steeds slechter weer. Daarbij moest er weer geklommen worden. Ik belandde in de Ozarks. Een bergketentje die een paar dagen zal duren. 

Missouri is verder vrij vlak met veel graan en mais. Echt Monsanto-land. Deze multinational is heel machtig en heeft een door genetische manipulatie diverse gewassen ontwikkelt die tegen het voormalige ontbladeringsmiddel Round-Up kunnen. De rest gaat dood, maar het gewas blijft bestaan. Het probleem is alleen dat de Round-up nu overal inzit. In de bodem, drinkwater, rivieren en de gewassen. En het is kankerverwekkend.

Na een paar hoosbuien kwam ik aan in de voormalige gevangenis van Farmington. Daar was een speciale fietsershostel. Een mooie luxe plek. Ik ontmoette een Nederlandse familie met twee jongens van in de twintig. Leuk weer eens Nederlands spreken. Daarna kwamen weer wat bekende fietsers binnendruppelen.

Yes, weer een nieuwe staat!
De smalle brug over de Mississippi
Wijngaarden zie je redelijk vaak

Advertenties

Een gedachte over “4 juni Halleluja, it’s a rainy day

  1. Hoi Willem, vandaag eens de tijd genomen om je reisavonturen te lezen. Wat schrijf je lekker levendig. Alsof ik er een beetje bij ben.
    Het gaat je goed gelukkig! Goed om te lezen. Geniet veel daar en maak nog meer mooie herinneringen!
    Gr van Lynsey

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s