7 juni Mooi is anders

Gratis WiFi is een geweldige optie voor een fietser zonder data-abonnement. Het kost nogal eens moeite om naar huis te FaceTimen of dit blogje te uploaden. Mijn kijk op fastfoodketens wordt genuanceerder. Gisteravond zaten, we onder het mom van een soft ijsje eten, in de Mc Donalds van Houston wat zaken te regelen via het world wide web. Ik heb ook dagen gehad dat ik met mijn iPad mini voor het raam van deze hamburgerspeciaalzaak stond om contact te houden met Broek op Langedijk. 
Vanmorgen weer een stralend begin van de dag. Het zit ons mee. Jan Hendrik en ik besloten ook vandaag samen te fietsen. Het werd vandaag niet al te heet. Het stijgingspercentage was niet al te veel en de afstand was goed te doen en het was ook nog eens gezellig fietsen met z’n twee. Kortom een prima dag. We klommen en daalden wat door een heel rustig landbouwgebied met weinig verkeer. Met af en toe een pittige klim.

Het is opvallend dat de meeste stadjes waar ik door heen kom echt spuuglelijk zijn. Bestemmingsplannen, welstandscommissie of enige visie omtrent stedebouw ontbreekt hier. Alles lijkt lukraak te worden neergezet. De stad Marchfield waar we vandaag eindigden is werkelijk zo ontzettend lelijk dat ik ze met stip zou nomineren voor het programma: De lelijkste plek van de USA. Kom je de stad van de oostkant over de veel gerepareerde asfaltweg binnengereden, dan rijdt je eerst langs een aantal autosloperijen, fabriekshallen, benzinestations, een bank, schreeuwende reclameborden waarvan wat letters ontbreken en vervallen terreinen met auto’s die er al omstreeks de burgeroorlog in het hoge gras staan. Door de stad loopt dan ook nog een spoorlijn door met grote loodsen die sinds de bouw in 1935 niet meer onderhouden zijn. Ook staat er midden in de stad een oude meelfabriek. Om het nog erger te maken is loopt de drukke Interstate 44 vlak langs de stad. Je hoort overal het geraas van het verkeer, naast de luid toeterende trein. Bij de afslag ligt een ratjetoe aan enorme winkels, fastfoodketens, autobedrijven en parkeerterreinen vol met auto’s en vrachtwagens. Dan is er bijna op de oprit naar de Interstate nog een RV-park neergezet. Waar je kan kamperen met de camper of tent. De snelweg rijdt bijna door de voortent heen. Het kan geen toeval zijn, maar alleen de vele kerken zien er netjes en verzorgd uit. 

Wij mochten de tentje opzetten, van de mevrouw op het afgelegen gemeentehuis aan de rand van de stad, bij het evenemententerrein, wat ook in redelijke staat van ontbinding was. De bijzonder aardige (en vooral dikke) politieagent haalde voor ons het toiletgebouwtje van het slot. Lekker weer een douche. Waar je gehurkt onder moest staan. Naast dit terrein was nog een prettig parkje (het mooiste plekje van de stad). We maakten ons meester van de overkapping. Ik maakte de multifuel brander schoon en voorzag hem van de juiste brandstof. Wat een verschil. Hij brandt weer als een zonnetje. Even schoot in mijn gedachten om met de oude kersosine en een aansteker deze stad een beter aanzien te geven.   

Een Amish koetsje langs de weg
het fraaie stadje Marshfield

Advertenties

5 gedachtes over “7 juni Mooi is anders

  1. Hoi Willem, echt superleuk om jouw avonturen mee te beleven. Is hier nu bij ons een-bij-de-koffie-ritueel geworden. Trots op onze buum hoor !!! Dikke kus van de overkant
    De Coolsjes

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s