9 Juni Zomaar in Kansas

Vandaag bereikten we Kansas. Een volgende staat. Vlak land, mais en graan op enorme percelen. Soms een stinkende varkensstal. Boven ons hoofd cirkelt een spuitvliegtuigje,die verderop zijn chemicaliën loost op het gewas. Er staan beregeningsinstallaties van een paar honderd meter op het land. Het is, zeg maar, de Flevopolder, maar dan tot de macht 7. Rechte brede wegen, lekker vlak, maar veel wind. Het waait behoorlijk uit het zuidwesten en dat is voor de opmerkelijke lezer hoofdzakelijk schuin tegen. Toch krijgen we zo af en toe voor de wind wanneer we richting het noorden fietsen.

Tussen de middag in het, helemaal niet eens zo gekke, plaatsje Pittsburg gingen we wat eten bij een café. Zo weggelopen uit de vijftiger jaren. Een leuke plek. De bediening was overigens wel vernieuwd sinds die tijd. Hippe jongens met baarden.  Om naar het toilet te komen moest je via de keuken, de opslag en op tijd rechtsaf slaan, anders stond je buiten.

In Girard zou even buiten de stad een van de grootste vlaggen van de hele Verenigde Staten hangen. Wij konden niet anders dan een kijkje daar nemen. Zoiets wil je natuurlijk niet missen. Aangekomen op de plek keken wij verwachtingsvol naar boven. Inderdaad de vlag was wat groter dan wat normaal bij de trotse Amerikaan naast de deur hangt. Maar ‘een van de grootste’ is zwaar overdreven. Niet alles geloven wanneer het hier gaat over de grootste, mooiste, oudste, beste. Met tegenwind maar weer terug naar het stadje.

We stopten vlak voor Walnut bij een Lutherse kerk. Niemand te zien. Er hing een briefje dat we de keuken (voorzien van veel etenswaren) en de bijzalen mochten gebruiken. Perfect. Om even voor 20:00 uur kwamen er nog twee vermoeide broers uit Kalamazoo, Michigan bij. Ze hadden er een ritje van 160 km op zitten. Ook de dominee kwam ons nog even gedag zeggen. En zo was deze dag ook al weer voorbij.


het cafe van Harry

Advertenties

7 gedachtes over “9 Juni Zomaar in Kansas

 1. Hoi Willem,
  Je bent bijna op eenderde van je tocht! Is de regisseur nog tevreden met de hoofdrolspeler? en is de hoofdrolspeler nog te spreken over de regisseur?
  We genieten erg van dit locatietheater ;)) toitoitoi

  Like

  1. Hoi Margreet en Dirkjan,

   Het is wel eens een strijd tussen deze twee. Maar meestal kunnen ze het goed vinden met elkaar. Ja, ik lig wat voor op het schema. Dat is lekker. Misschien ga ik tussendoor nog even wat anders doen.
   Bedankt voor je reactie.
   Groet, Willem

   Like

 2. Willem, heb je enig idee hoeveel kilometers je al in de benen hebt?
  We houden jouw tocht bij op plattegronden aan de wand op kantoor, maar je dreigt “de afdeling af te fietsen…..”
  Succes en laat het je niet weerhouden om verder te fietsen, wij improviseren wel wat!

  Like

  1. Hoi Cindy,

   Ik zit nu op een krappe 3000 km. Weet het even niet precies nu. En ik ga tot 7000 tot 7500. Dus pak er nog een wandje bij.
   Leuk dat jullie het bijhouden. Het gaat nog steeds prima. Ik lig wat voor op mijn schema en ga misschien nog een paar dagen wat anders doen. Maar dat lees je wel.

   Groetjes aan Opmeer. Willem

   Like

 3. Hoi Willem
  Wauw, bijna een maand weg! Wat gaat de tijd snel zeg! Geniet er nog lekker van , straks ook met Freek!
  Succes

  Groetjes van de Hogeveentjes

  Like

   1. Nou, het gaat gelukkig weer goed hoor! leuk om op deze manier even contact te maken! veel fietsplezier!

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s