12 juni Heet en compleet

Ik zat al vroeg in het lederen Brooks zadel. Het beloofde weer een warme dag te worden en de wind is ’s morgens vaak wat minder. De komende 60 km tot aan Newton waren er geen voorzieningen. Wel een rechte streep asfalt door een licht glooiend landschap. Prairie en koeien, met name op het eerste stuk. Ik zag allerlei soorten weide (annex prairie) vogels. Ik ben niet bepaald een vogelaar en geef hiervoor graag mijn kleurenblindheid de schuld. Tussen het gras stond zo af en toe een kleine olieborende Ja-knikker. Windmolens zouden ook een prima optie zijn. Het waait genoeg en de overlast blijft beperkt tot een paar grazende Longhorns of andere biefstukken. Het was heerlijk rustig. Heel weinig verkeer en zo af en toe een boerderij. Later was er meer mais, en graan te zien op de enorme percelen.

In Newton kwam ik Jan Hendrik tegen bij de Mc Donalds. Je komt die Nederlanders ook altijd en overal tegen, zeker wanneer er gratis WiFi te halen valt. Hij ging daarna op zoek naar een sportcafé voor de Formule 1. 
Ik deed boodschappen in de koele supermarkt. Bij de kassa krijg je je boodschappen mee in kleine plastic zakjes. Er is niemand die de moeite neemt om een boodschappentas mee te nemen. Dat zou effe te veel gedoe zijn natuurlijk. Daarnaast verpakken ze bijna elk product in een aparte zak. Zware producten krijgen nog een extra zak eromheen. Let wel. Je hoeft het dus niet zelf in te pakken. Dat doet de kassierre of een speciaal hiervoor opgeleide inpakker. Bij een karretje vol boodschappen rol je zo met 20 tot 30 plastic zakken de deur uit! Ze vragen ook wel eens of ze het nog even naar de auto moeten brengen. Prima service, daar gaat het niet om. Om deze afvalberg te doen slinken hebben verschillende steden soms een verbod op deze  plastic zakjes of zijn overgegaan op papieren zakken. Maar dat ben ik nog niet tegengekomen.

De wind was mij gunstig gezind en dat schoot op. Het was intussen 35 graden geworden en de watervoorraad begon te slinken. Ik zat even in de verlaten winkelstraat van Buhler een koel blikje uit een automaat weg te klokken, toen een man stopte en mij twee flesjes koud water aanreikte. “Daar zal je wel zin in hebben” zei hij. Dat had hij goed gezien.
Na 151 km stopte ik in het city-park van Nickerson naast enorme silo’s van een fabriek. Ik was weer even kind en koelde af dankzij de leuke speelfonteintjes met wat leuke speelkameraatjes. “Nog een keer, nog een keer…” Onder de overkapping zette ik de tent weer op, totdat het licht om 21:30 uur plots aanging. Toch maar even verplaatsen tot buiten de lichtzone.

groene thee met ginsen

Advertenties

Een gedachte over “12 juni Heet en compleet

  1. Hai Willem heb me even ingelezen. Gaat best wel voorspoedig. Ja vreselijk he dat plasticzakjes inpak gedoe daar. Hopelijk komt er daar ook gauw een eind aan. Leuk dat je zoon ook nog komt. Blijf je volgen hoor.
    gr Tiny Ruys

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s