13 juni de eerste lekke band

Het was weer vroeg dat ik vertrok. Het was bewolkt en dat voelde goed. Dat scheelt een flink aantal graden. De komende 93 kilometer waren er geen voorzieningen onderweg. Hoog op een paar boerderijen, waar je misschien wat water kon halen. Ik had voldoende mee. Een rechte, lichtglooiende weg, graan, mais en prairie werd het uitzicht van vandaag. De wind waaide uit alle hoeken: voor, tegen en zijwind.

Onderweg kwam ik stel op racefietsen tegen.Ze werkte beiden in het ziekenhuis van Hutchinson. Ze fietsen me eerst voorbij, maar kwamen terug om te vragen of ze met me mee mochten fietsen. Daar had ik geen bezwaar tegen. Sterker, ik vond het wel gezellig. Na een half uur fietsten ze dezelfde weg weer terug. Er zijn hier zo weinig wegen, dat het niet meevalt om een kort rondje te fietsen.

Ik dronk mijn koffie bij een zoutmeertje, die volgens de beschrijving vol met exotische vogels zou moeten zitten. Misschien vanwege de bewolking, maar heb bijna geen vogel gezien.

Vlak voor de stad Larned haalde ik een ligfietser van 70 jaar ​​in. Hij was op weg naar San Fransisco, samen met een vriend. Die al een stukje verder was. Ik bezocht nog even een vetmestboerderij met 20.000 vleeskoeien, zol vertelde de enthousiaste receptioniste. De koeien keken wat schaapachtig naar de vreemde fietser. Wat een enorm bedrijf.

In Larned was weer even WiFi en daar ging weer een uurtje aan verloren. De zon was weer doorgebroken en het werd op slag weer heet. Ik vond van mezelf dat ik door moest rijden. Het was nog vroeg. Op de eindbestemming, met het ‘end in de bek’ en 151 km op de teller, was de winkel gesloten en in het kleine parkje was geen toilet of douche. “Loof ken lang an” had ik ooit op de West-Friese spreukenkalender gelezen. Ik fietste nog 8 km door. Net voor deze eindbestemming kreeg ik de eerste lekke band na ruim 3000 km. Ik plakte hem snel even. Nadat ik klaar was kwam Jan Henrik aanfietsen. We reden samen naar het citypark en konden zowaar even douchen bij het vlakbij gelegen zwembad wat bijna dicht ging. Ik wisselde de voorband naar achteren en andersom. Achterbanden slijten nu eenmaal sneller en ik had er thuis geen nieuwe omgedaan. Er kwam een grote pick-up en een stoere Ford Mustang. Een paar jongens met zonnebrillen stapten uit. Ze gingen frisbieen.  


De graansilo’s die hier in bijna elk dorp of stad staan
De vetmestfarm met 20.000 koeien.
Een ander kerkhof, zoals je die vaak ziet in de tuinen

Advertenties

4 gedachtes over “13 juni de eerste lekke band

 1. Ha Willem, Voor het eerst pas lek gereden. Nou, dat is dus niet gek over zo’n afstand. Met zo’n tocht slijt je weel een paar banden op.
  Alleen ben je daar dus niet. Wel heet daar in de middag. Dus flink lurken. In de ochtend fietsen is dan ook wel lekker.
  Al aardig dichtbij Colorado aan het komen.
  Nog een nieuwtje: er is weer belangstelling voor de kerstwandeling 2009 details. Ik zal wat details aan de vragers verstrekken. Ze hebben ook belangstelling voor het theaterscript, maar dan moeten ze bij jou zijn.

  Geniet verder van het fietsen

  Like

  1. Dag Harry,

   Bedankt voor je reactie. Ik hoop het weg met deze paar banden te kunnen doen. Maar heb een reserveband bij me.

   De kerstwandeling, script en andere zaken was te koop bij de PKN. Stond verleden jaar naar op hun website. Maar ik heb natuurlijk ook het script ect, wat ze zo mogen gebruiken.

   Kerst? Het is is over de 30 graden!

   Gr. Willem

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s