14 Juni Zal ik er nog een laten?

Gewoon wegnummer 96 de komende 500 km blijven volgen. Verdwalen is dan bijna uitgesloten. We starten vandaag weer gezamenlijk en dat was wel zo prettig. Een straffe westenwind stak op. Pal tegen dus. Het was aanpezen. Achter elkaar fietsen en wisselend op kop rijden. Tot nu toe hebben we nog aardig geluk gehad met de wind. Dit was het gedeelte waarom Marja echt niet meewilde. Lange rechte wegen, tegenwind en nergens even ergens gezellig een cappuccino drinken. Dit laatste was niet waar. We stopten in Ness City en een konden echte cappuccino krijgen (uit een onvervalste Jura).

In de lunchroom/antiekwinkel was ook de 57 jarige Daniël. Hij trok op zijn fiets door the States en was op weg naar de staat Indiana. Om in zijn levensonderhoud te voorzien deed hij klusjes onderweg, zoals ramenlappen. Zijn glazenwas spullen zaten boven op de fietskar. Hij was maar gaan fietsen, omdat hij in Florida alleen maar aan het werk was en geen perspectief had op iets beters en ook nauwelijks een woning kon betalen. Hij had verder ook geen familie. Een triest verhaal, maar Daniël genoot van dit vrije leven.

Het lijkt saai, dit lege landschap, maar het is echt bijzonder om door heen te fietsen. Het is zo wijds, zo groot en dan die wolkenluchten. Het is net alsof een Hollandse meester ze in de lucht heeft geschilderd. Het is weer genieten.

Het eindpunt Dighton zagen we al liggen. Maar toen we er arriveerden waren we 10 km verder! Ook hier konden we weer terecht in het citypark en douchen bij het zwembad. Een gezellige bijeenkomst van de Baptistenkerk, voor de dorpsbewoners was gaande. Of we zin hadden in een broodje hamburger en watermeloen? De plaatselijke Simone en Lieske traden met een praisebandje op. Een ook nog een echte springkussen stormbaan (!), waar Jan Hendrik moeiteloos wist te winnen van zijn naaste concurrente: een meisje van zes. En zo werd het toch nog een beetje vakantie.

Daniel bij zijn fiets
In de kleedkamer van het zwembad
De prachtige prairie

Advertenties

3 gedachtes over “14 Juni Zal ik er nog een laten?

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s