18 juni And now for something completely different

Daar reed ik dan op highway 50 richting het westen in mijn bijna nieuwe huurauto: een groene Mitsubishi Mirage. In Nederland  noemen ze dit type Colt. Maar hier schieten ze met die dingen. De fiets paste er net aan in. Het voelt vreemd niet op de fiets. In de Ierse pub gisteravond overwoog ik nog om een pick-up te huren. Nuchter geworden en mijn zuinige eco-hart deed anders beslissen.  

De opmerkelijke lezer van dit blog had al in de gaten dat ik voor op schema lig. Dat komt doordat ik per dag meer fiets dan gedacht en ik ben ook niet zo van de rustdagen. Kortom, ik heb voor een week deze auto gehuurd en rijdt daar wat mee rond. Dan kan ik wat uitrusten en zie gelijk mooie dingen. Na deze week vervolg ik de fietstocht weer in Pueblo en hoop Freek in de bergen te ontmoeten.

Afscheid genomen van Jan Hendrik. Hij moet eind juli het land uit zijn en moet opschieten. Je mag hier 3 maanden zonder visum verblijven. Hij gaat daarna naar Canada en misschien wel veel meer. Lekker als je dat zelf kan indelen. Hij was een erg leuke en goede fietsmaat. Het ga je goed!

Ik had me op deze onverwachtte minivakantie niet echt voorbereid, maar wilde naar Moab in Utah gaan. Zonder het goed te hebben uitgezocht reed ik door een prachtig ruig gebied. Een rivier met veel rafters en steile droge bergen aan beide kanten van de slingerende weg. De weg begon te stijgen en ik kwam over de Monarchpass, waar nog sneeuw te zien was. Op de pas was een gondeltje naar het hoogste punt. Nou ja, waarom ook niet. Binnen 10 minuten stond ik op 3658 m. Een adembenemend uitzicht op de Continental Divide. Deze bergrug, die van Canada tot Mexico loopt, vormt de waterscheiding. Aan de ene kant lopen de rivieren naar het westen en aan de andere kant naar het oosten. Aan de oostkant is het droger dan aan de westzijde, waar meestal de buien vandaan komen. Weer beneden gekomen startte ik mijn nieuwe bolide en nam Sergio ‘Zorro’, de uit Barcalona afkomstige rugzakker mee. Hij is gids voor een organisatie voor buitengewone reizen (Soedan, Nepal, Ethiopië etc) en loopt nu in vijf maanden de trail die de hele Great Continental Divide bestrijkt. Het is een zware tocht met sneeuw, hoogteverschillen en weinig voorzieningen onderweg. Het was een gezellige kerel. Voetbal verbindt. Hij lifte mee tot de Mc Donalds van Gunnison waar hij een paar dagen bij een vriend zou blijven om bij te komen. Die vriend woonde helaas 40 mijl de verkeerde kant op, anders had ik daar ook mogen verblijven. Ik zette even verder, net voor het donker, de tent op bij een verlaten recreatieterreintje.

Op 3658 m. Nu snel naar beneden. Voor je het weet heb ik weer de hoogeteziekte te pakken…
Wat een geweldig uitzicht!

Advertenties

6 gedachtes over “18 juni And now for something completely different

 1. Hoi Willem, wat is dat nou, met de auto? Gunnison ben ik ook een keer geweest, een klein wildwest stadje in Colorado toch? Toen ik daar was, voor Buderus, was het geloof ik -20C, ze vertelden dat het het koudste stadje van Colorado is. Prachtig daar!

  Like

  1. Ja, met de auto! Maar als je goed heb gelezen straks weer de fietsroute vervolgen. Wat grappig dat je Gunnison bent geweest. Toen ik er gisteren was was het er vrij heet. Maar ’s nachts koelt het lekker af, omdat het hoog ligt. Het is inderdaad wel een aardig plaatsje. Het ligt er mooi tussen de bergen en vlakbij een prachtig meer. Zag geen fabriek van Buderus overigens, maar heb er ook niet echt op gelet.

   Like

   1. Ja ik las het, een weekje auto en daarna weer op de trappers, heerlijk man. Nee, er stond daar geen Buderus fabriek, het was een werkbezoek. We hebben destijds een toestel ontwikkelt voor de amerikaanse markt, ik ging toen met Joe the plumber op pad om onze veldtest toestellen in te regelen. Mooie tijd en ik had ook genoeg vrije tijd, was toen ook nog wezen snowshoeiing in de buurt van Frisco. Knalblauwe lucht en knisperend koud, goeie herrineringen. Have fun daar Willem, en je blog is leuk om te volgen!
    Groet Marcel

    Liked by 1 persoon

 2. Hoi Willem ik heb even de tour de juni gelezen. Na 31 mei had ik je ven niet gevolgd dus moest ik wel even wat inhalen. Prachtig man met zo weinig middelen van bestaan een heerlijk leven lijden. Zo te lezen moet je al behoorlijk bruin geworden zijn met temperaturen van boven de 30 graden je zou bijna denken aan een negroïde type maar de foto’s geven dat nog niet weer. Ik verbaas me over jou uithoudingsvermogen en geniet mee van al je belevenissen al zijn de vlaktes met haat gewassen wat eentonig, Mais, Gras en Graan.
  Top dat je voor loopt in de planning en nu lekker even in een vierwielig voertuig grotere afstanden kan afleggen om nog meer te zien en indrukken opdoen.
  Ik ga nu weer proberen je dagelijks te volgen. By the Way ik heb me laten strikken voor kerst (24e) om iets te bedenken dus bij terugkomst…………., maar niet te groot alleen Purmerend.
  Heel veel plezier, geniet en schrijd van genieten wij mee!!!!

  Groeten Bart

  Like

  1. Ha die Bart,

   Leuk dat je ook van mijn reis geniet. Het is ook een feest om te mogen doen. Ik zit nu effe aan een ijsje (en airco) na een dag vol hiking door een gloeiend heet, maar geweldig Archespark.Was gelukkig vroeg begonnen.

   Dus toch weer wat met Kerst. Je kan het ook niet laten!

   Groet Willem

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s