19 Juni Met een Mitsubishi Mirage naar Moab

Rijden, rijden in een wagentje… is vandaag, op vaderdag, het devies. Meer dan 650 km rij ik naar Moab in de staat Utah. Door wisselende landschappen. Het wordt wel steeds droger en ruiger. Door canyons, langs riviertjes, meren en over hoogvlaktes en passen. In dit onherbergzame deel van dit onmetelijke land wonen bijna geen mensen. Wat heeft een mens ook te zoeken in dit hete, droge land waar bijna niets groeit. Gelukkig maar, want daardoor is het een prachtige rit geworden. Waar de mens niets aan heeft blijft ongebruikt liggen. En wordt later beschermd en als uniek natuurgebied bestempeld. Daarom zijn hier zo veel natuurparken in het westen van de verenigde staten.

Vanmorgen had ik af en toe ontvangst met de autoradio. De ene plaatselijke zender zond een preek uit van de plaatselijke radiodominee. Op de andere zender kwam net een commercial voorbij om marihuana te kopen: goede kwaliteit, bereikbaarheid, vriendelijk personeel, volop parkeergelegenheid en natuurlijk goedkoop. In de staat Colorado kan je legaal marihuana kopen in speciale winkels. Dat is alweer een stukje beter dan ons halfslachtige gedoogbeleid. Deze dubbelheid is zo kenmerkend voor de Verenigde Staten. Van ultra orthodox tot een enorme prono industrie. Verschillende county’s (gemeentes) kan je bijvoorbeeld geen drank kopen, omdat drank tot problemen kan leiden. Maar een wapen bezitten is daar dan weer geen probleem.    

Moab is een drukke toeristenplaats. En bestaat volgens mij alleen maar uit winkels, restaurants, raftingbureau’s, fietsenverhuur, campings en veel motels. Ik informeer naar de mogelijkheden.

Bij de plaatselijke Mc Donalds (je moet toch ergens internetten) ontmoet ik in de Canadese skileraar Ben. In de winter geeft hij skiles, maar zomers woont hij, om geld uit te sparen, in zijn roestige rammelende Mazda. Het is nogal een bende in zijn auto, omdat hij net een klapband had gehad. Hij laat me de totaal kapotte band zien. De uitlaat sleept bijna over het asfalt. Het is vooral volgeladen met sportspullen. Op het dak twee mountainbikes en een kano. Hij laat me een ‘Go-pro’ filmpje zien hoe hij vanmorgen vanaf een berg was gesprongen met een parachute. Zag er gaaf uit. Hij doet me nog een tip aan de hand over een gave mountainbiketrail. 

Ik sta vandaag weer legaal op een prachtige, in een canyon gelegen, zeer eenvoudige camping. Zelfs zonder douche en water. Maar met twee bidons water wordt vader ook wel schoon en fris.

Advertenties

2 gedachtes over “19 Juni Met een Mitsubishi Mirage naar Moab

  1. Prachtig Willem, iemand die zo gezond leeft gaat toch zeker niet aan de marihuana!? dat je aan de whisky zit tot daaraantoe. Veel tour plezier in het autoooootje.

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s