20 en 21 Juni Actief In Moab

De afgelopen dagen was ik nogal actief bezig. Maandag in het fenomenale Archespark en de dinsdag aan het mountainbiken in het Dode Paardpark.

Het Archespark bestaat uit een bijzonder stuk woestijn waar door erosie van het gesteenten enorme bogen zijn ontstaan. Een maanlandschap met rotsformaties. Het is net alsof iemand aan het kleien is geweest en het buurjongetje heeft de boel even lekker vernield. Het is echt bijzonder. En dat weten kennelijk veel mensen, want het is er aardig druk. Hoewel ik voor 6:45 uur, vanwege de te verwachtte hitte (40+), al aan de eerste wandeling begon, was ik lang de enige niet. Bij deze wandeling, langer dan een uur zijn er weinig dikkerts. Driekwart van de Amerikanen valt dus al af. Vaak nog wel gezinnen waarvan de ouders vol goede moed pogen om hun kroost bij te brengen dat er meer is dan Walt Disney films en Happy meals. Je ziet Europeanen en (Amerikaanse) Chinezen rondlopen. De Chinezen worden met busladingen tegelijk in het park gedropt en hebben vaak een parasolletje. Hun gele kleur mocht eens naar bruin verschieten.

Tijdens de lunch, na net een liter water naar binnen te hebben geklokt, kwam er een gepensioneerd stel uit San Fransisco  naast me zitten aan de ruime picknicktafel. We raakten in gesprek. De man was, volgens eigen zeggen, een milieufreak. Ik ben begon mezelf er wat in te herkennen. Hun auto lag vol met plastic flesjes, die hij er alleen uit deed op de plaatsen waar werd gerecycled. Afgelopen jaar had het redelijk geregend In California, waardoor de waterreservoirs weer gevuld raakten. Maar het watertekort door de hitte en het uitblijven van regen baarde hem zorgen. Terwijl de ‘rijken’zoveel water verspillen, ving hij zijn wasmachinewater op en gebruikte dat voor hun twee grasperkjes. Zijn vrouw wilde graag groen gras, maar hij vond het maar niets. Hij had last van opkomend maagzuur, gebruikte hiervoor medicijnen en was op een speciaal dieet. Op vakantie in Italië had hij bijna geen last, wat hij ook at. Hij veranderde hierdoor thuis zijn eetpatroon en at alleen nog maar biologische producten. Hij had er veel minder last van. “Al die chemische troep en suiker in ons eten. Het is de oorzaak van allerlei ziektes en kwalen” zo onderstreepte hij.
Ik had voor de volgende dag een stoere volledig geveerde mountainbike gehuurd. En zou een tocht mogelijk met de eerder genoemde Ben doen. We ontmoette elkaar weer bij de … Mc, maar hij gaf toch de voorkeur aan het springen van een berg en was druk bezig met een nieuwe achterband. Hij reed nog steeds met het ‘thuiskomertje’.
De volgende dag was ik er, voor het licht werd, al uit. Moest eerst nog even 40 km rijden naar het park. Zou ik thuis niet zo snel doen, maar is hier heeeeel gewoon. Het werd een schitterde uitdagende tocht, door het rotsig woestijnlandschap. Langs de rand van een enorme canyon, waar onderin ergens de Coloradorivier stroomde. Geweldige uitzichten en een goed aangegeven route. Het mooie parcours in Schoorl lijkt hierbij een lescircuit voor scootmobielen. Ik kreeg een lekke band. Oorzaak: een prik van een cactus. Kon dit gelukkig met een speciaal pompje oplossen. Want zoveel mensen fietsen hier ook niet rond. 

Moab op z’n Amerikaans uitgesproken vind ik uitermate geschikt als naam voor een rockband, maar dit terzijde.

Advertenties

2 gedachtes over “20 en 21 Juni Actief In Moab

  1. Moab is geweldig! Arches ook zo indrukwekkend met die bijzondere rotsformaties en rotsbogen. Vanuit Moab kun je ook nog de Colorado rivier trotseren, misschien met een waterfiets ?!
    ‘k Ben nu echt even heel jaloers, zo mooi daar, geniet ze!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s