6 juni Brood, daar zit iets in

De 70 jarige Carla vertrok al vroeg op haar kale fietsje. Zonder ontbijt. Dat zou ze later wel eten. Ik sloeg de Enkhuizer Almenak er nog eens op na en legde de ‘Tweede wet van Olie’ er naast: Start de dag met een goed ontbijt, is de aanbeveling. Het valt me trouwens vaak bij fietsers op Hoe slecht ze eten. Meestal beginnen ze wel met een ontbijt, maar de hele dag door worden er vaak ‘snacks’ gegeten. Koekjes, crackers, een reep en een paar bananen. De lunch is vaak in een fastfoodketen. Het diner bestaat vaak uit een Eenpans-instant-klap-wat-in-een-bakkie-en-warm-het-op-maaltijd. Terwijl ik moeite doe om ‘gezond’ te blijven eten. De start is met havermout, al dan niet aangevuld met chiazaad, dadels en ander spul. De rest van de dag is het de 100% volkorenbrood. Zonder high cornsyrup, schreeuwt de verpakking. Maar wel met suiker. In Nederland zou de bakker zich ervoor schamen. Met een laag pindakaas en banaan is het te doen. Des avonds sloof ik me uit met enigszins verse producten en de multi-fuelbrander op iets wat lijkt op Chili con carne, spaghetti of quinoa. U leest het al: Freek gaat straks smullen…

De tocht vandaag ging door een droog en kaal gebied. Het werd langzaam heter. Er moest geklommen worden en dat ging me na een week onderuitgezakt in de auto zitten, toch nog redelijk af. Ik begin de Rocky Mountains te naderen. Maar ook stukken dalen en dat met de wind in de rug. 

Fietsen is leuker dan autorijden. Stoppen voor een foto is snel gebeurt. Je ervaart veel meer het landschap. Het trekt in een rustig tempo aan je voorbij. Je hoort de vogels, het geritsel in de berm en de sprinkhanen die tegen je aan springen. Ruikt het land, de bomen, de bloemen en de uitlaatgassen van de voorbijrijdende pick-ups met hun overdreven grote motoren van 5,7 liter. Die net even flink gas geven om je te passeren.

Ik ontmoette Carl. Een kleine lichtbepakte wat vreemde fietser uit Atlanta, Georgia. Hij fietst zonder shirt, want hij zweet zoveel. We rijden samen de lange klim naar de camping, waar ook de groep weer is, die weer even spreken. Carl trekt al vaker met ze op. Samen delen we een plek. Hij heeft een soort overkapte hangmat, die hij tussen de bomen in spant. Ik plant mijn groene, wat vreemdsoortige, iets te zware, maar wel erg fijne tent op de droge grond. En terwijl de Belgen winnen van de Hongaren snipper ik een uitje. 

Advertenties

4 gedachtes over “6 juni Brood, daar zit iets in

 1. Hoi Willem, wat een geweldig avontuur, man. Leuk dat je ook de tijd had om met de auto wat te toeren. Ik volg je blog dagelijks en Karin vindt het ook erg leuk om te lezen. We bewonderen je wel, maar benijden je niet. Wij zitten momenteel in zuid Spanje bij een graadje of 27. Leuk als je straks met Freek je tocht kan voortzetten. Ik wens je nog veel plezier.. Groet van Peter en Karin.

  Like

  1. Hoi Peter en Karin,

   Bedankt. Het is een geweldige tocht. Freek is inmiddels geland in Denver en over 2 dagen ga ik hem zien. Maar eerst nog even de hoogste pas over van de route 3500 meter.
   Jullie veel plezier in Spanje. Dat zal ook wel lekker heet zijn daar.
   Groet,
   Willem

   Like

 2. Hoi Willem…..
  Het gaat goed met zo te lezen. Wat ben je al een tijd weg. Een prachtig en vooral bijzonder land he? Althans dat was onze ervaring steeds wanneer we daar waren. Een paar jaar geleden waten we in Denver. Een hele mooie stad, hoog gelegen en super schoon. De gezondste stad van Amerika zegt men daar. Veel plezier, vooral ook samen met je zoon. Ik blijf je volgen.
  Groeten van Ton

  Like

  1. Hoi Ton,

   Ja, het is al best een tijd. Maar elke dag is er weer wat nieuws en interessants.
   Ik kom zelf niet in Denver. Freek zit er nu en fietst naar de route toe. Die loopt wat westelijker.
   En leuk dat je me volgt!
   Groet,
   Willem

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s