27 juni The Rockies beginnen

Soms maak je verkeerde beslissingen. Vanmorgen reed ik weg van de camping en besloot naar The Royal Gorge Bridge te rijden. Slechts 15 km omfietsen. Een mooie canyon, met onderin een woeste rivier. Het was een flinke klim om er te komen. Om op het bruggetje te komen en een blik naar beneden te werpen moet je een kaartje van $17,- kopen! Ja daaaag.

De rest van de dag werd het ook flink klimmen. De Rocky Mountains beginnen hier. Het werd een prachtige rit. De weg ging gestaag omhoog. Bergen om me heen. Naaldbomen en mooie vergezichten. Na de klim ging het nog wat op en neer, maar het ging niet steil meer. Ik kwam over een pas van 2866 m. Ik was zo buiten adem. Waar was mijn conditie gebleven, of was het toch de hoogte?

De dieren die in de omgeving leven kan je vaak dood op de weg vinden. Ik kwam weer een aangereden eekhoorn, een slang van 1,5 m, een muis en een rat bewegingsloos op de weg tegen. Toen ik nog met de auto reed, was er vlak voor me nabij Durango net een hert aangereden. Ze sleepten het ree’tje van de weg af. En dat terwijl mijn verre oudoom van der Ree (geen geintje!) 50 jaar geleden het wildspiegeltje al had uitgevonden. Ze staan veelal langs de weg in de bossen van de Veluwe. 

Freek intussen vloog van Amsterdam naar Denver, met een overstap in Detroit. Het ging allemaal goed, totdat hij zijn fietsbanden moest oppompen op het vliegveld. Je moet namelijk je banden leeg laten lopen voordat de fiets in het vliegtuig gaat. Hij kwam uiteindelijk met de metro in zijn Airbnb.

Ik sliep bij een Ranch met kamers en huisjes en als je wilde mocht je ook kamperen. Van Scott, de beheerder kreeg ik een biertje aangeboden. Dat is een goed begin van een plezierig verblijf. Het werd nog leuker. Ik had in het dorpje uiteindelijk bij een benzinestation nog de laatste spaghettisaus weten te scoren. Of ik moest paprikachips met Snickers en pinda’s als diner eten. Het beloofde supermarktje bleek hier toch niet te staan. Ik kreeg echter eten aangeboden van een groep Mountainbikers met een aantal tieners, die hier ook kampeerden en een deel van de Great Divide route reden.  De spaghettisaus bleef in de fietstas.

Uitzicht vanaf mijn tentje

Advertenties

3 gedachtes over “27 juni The Rockies beginnen

  1. Hoi Willem, weer een aantal verhalen verorberd het was weer smullen en nu weer op de fiets, wat kan jij genieten en dan morgen je zoon ontmoeten wat ben je toch een gelukkig mens. Veel plezier!!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s