30 Juni Geen beren op de weg

Beren worden in dit gebied regelmatig gesignaleerd. Er staan vaak waarschuwingsborden. We hebben nog geen beren mogen zien, maar de vrouw van de drankwinkel in Heeney, waar wij slechts water kochten(!), wist te vermelden dat ze niet lang geleden er een zwemmend in het meer hadden gezien. En dat ze er een zelfs in haar winkeltje gehad. Die kwam niet voor een fles Jack Daniels. Het was beter geworden sinds het huisvuil in dit gehucht vaker werd opgehaald. Beren hebben een uitstekend ontwikkeld reukvermogen en ruiken voedsel van 5 km afstand! Ze hadden ook een geweer met rubber kogels die ze wel eens gebruikte om beren in de kont te schieten. Dat werkte retegoed. We waren weer eens gewaarschuwd om geen voedsel ’s nachts in je tent te hebben.

Het werd een mooie tocht door een schitterend landschap. Je voelt je klein in deze natuur. En gaaf om dit samen te mogen doen. We werden omringd door bergen met sneeuw. We daalden bijna de hele dag en hadden ook af en toe tegenwind. Er waren wegwerkzaamheden en kilometerslang reden we op de fundering van de nieuwe weg. Deze noodweg was zo breed dat wel drie auto’s elkaar konden passeren. Safety First! En zo moesten we steeds wachten op de tegenliggers, voordat we verder konden. Omslachtig en vrij onnodig, waarbij veel personeel werd ingezet. Misschien een soort Amerkaanse versie van ons Melkerbanenplan?  

Het was fris en er hingen buien in de lucht. Al hadden we behoorlijk mazzel en hielden we het bijna droog. Het laatste stukje kwamen we door een canyon heengefietst. Met steile rotswanden aan beide zijden. Onderweg kwamen we ook nu weer zo af en toe andere ‘Transammers’ tegen. Dit stuk is populairder dan aan de Oostkant van het land. 

De eindbestemming werd Hot Sulphur Springs. Onderweg hadden we al gehoord dat dit een mooi plaatsje was met een heerlijke hete bronnen. Dat zag er na het passeren van de citylimit toch wat anders uit. Het was een dorpje van weinig allure. Alleen het complex met de hete zwavelbronnen zag er redelijk uit. De supermarkt bleek de winkel van het benzinestation te zijn. Gelukkig hadden ze nog wat blikvoer, zodat we ons konden redden. Op de camping, of wat er voor doorging, stond de hele georganiseerde groep. Wij gingen erbij staan. Een prima douche konden we genieten bij het motel van Betsy. 

Advertenties

6 gedachtes over “30 Juni Geen beren op de weg

  1. Wat leuk zo met z,n tweetjes.Uitkijken voor de beren, ik las er was een tourist aangevallen maar weet niet meer waar in Amerika.Hou Marja we beetje in de gaten voor je (ha,ha)groetjes van ons en nog veel plezier met z,n tweeen.

    Like

  2. Hey W&F,
    Wat leuk dat je nu in de ‘we’ vorm schrijft!
    Deze reis zullen jullie nooit vergeten, heel speciaal vader en zoon of zoon en vader? wie fietst er voorop? 😉

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s