1 juli De regen krijgt ons niet

We hadden geluk met het weer. Overal om ons heen hingen buien. Maar ze zodra ze te dichtbij kwamen verdwenen ze, of de windrichting veranderde. Het kan wel eens meezitten. Het was wel fris en ’s nachts koelde het flink af. Maar dat slaapt wel zo prettig, dan de hitte.

Het begint misschien te vervelen wanneer ik schrijf dat het hier zo mooi, schitterend of prachtig is, maar het kan niet anders. We eerst door een dal en klommen daarna naar de Willow Creekpass van 2932 m. Een prachtige klim omhoog met bergen om je heen en dennenbomen en berken. Veel van de dennenbomen waren echter dood. Een kleine kever is de oorzaak van deze massale sterfte. Zeker 60% van het bos is dood aan deze kant van de divide. Ze planten wel nieuwe bomen, maar er zijn er zoveel dood. Aan de oostzijde van de pas kwamen we weer op een wijdse hoogvlakte met prairie en veel grasland.

We spraken daar cowboy Philip, rijdend op zijn paard controleerde hij het hek van een enorm stuk grasland. Morgen brengen ze met hun paarden 90 paar koeien, over de weg, hier naar toe. Wanneer de koeien groot genoeg zijn gaan ze naar een Feedfarm, waar ze vet worden gemest om verder te gaan als steak of gehaktbal.

Aan het eind van de dag doken we in het Waldense zwembad, voordat we onze tenten in het citypark opzetten. Ik sprak daar nog met Zack. Een jongen die ik kende van een paar weken geleden. Hij had de tocht niet afgemaakt, omdat hij last van aambeien had. Hij reed nu -voorzichtig- naar Colorado Springs om daar mogelijk aan de slag te gaan als fietsenmaker.

Advertenties

Een gedachte over “1 juli De regen krijgt ons niet

  1. Het gaat nooit vervelen Willem, blijf maar schrijven hoe mooi het is want het is prachtig. Gave foto met cowboy Philip, ook het paard poseert gewillig mee haha.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s