7 Juli A Beautiful Day

Muskieten zijn de meest irritante insecten op de aarde. Ze scheppen er behagen in om de mens dwars te zitten. Hun gezoem en gesteek, de bulten en het gejeuk. Ze lachen je volgens mij uit, wanneer ze je te grazen nemen. Ik vraag me af of dit wel een nuttig diertje is. Oké, vogels eten ze grote getale, maar stel dat ze niet zouden steken en gewoon wat rondfladderen, dat zou toch genoeg moeten zijn? Tegen de avond komen ze, ik weet echt niet waar vandaan, maar ze zijn er opeens. En ze zijn nooit alleen. Ze brengen de hele familie mee. We trekken van alles aan, sprayen en kruipen uiteindelijk gefrustreerd en de trainingsbroek smerig van de muskietenlijkjes in de tent. Jammer, de wereld had er veel mooier uit kunnen zien zonder dit gluiperige beestje.

De rit van vandaag was er een van grote schoonheid (daar is ‘ie weer Henk). Een flinke klim om over de Togwotee pass (2943 m) heen te komen. Ruige bergen, dennenbomen een snelstromend riviertje schitterende luchten en adembenemende uitzichten. Deze dag overtrof qua natuur vele dagen. Na de pas een lekkere afdaling en daarna kwam het gebergte van de Teton’s in zicht. Daar valt je bekkie even van open. Wat een indrukwekkende bergketen. Het leek wel op het Annapurna massief in Nepal, maar dan wat minder hoog. Bij elke bocht kwam het gebergte een stukje dichterbij. Geweldig!

Omdat we wat later waren vertrokken vanmorgen, ben je de hele dag te laat. Aan het einde van de middag kwamen we aan bij een camping annex benzinestation, café en winkeltje voor een colaatje. We raakten in gesprek met een oudere fietster Maureen uit British Colombia. Zij fietste 2 maanden door Wyoming en Colorado en was licht bepakt. Ze had al een plek op deze camping en vroeg of wij bij haar kwamen staan. We deden het. Zelf sliep ze in haar aluminiumfolie slaapzak onder een tarp. Wij zetten onze tentjes op, toch een tikkie comfortabeler.

Oja, na het uitlezen van mijn kilometerteller kwam ik erachter dat ik inmiddels meer dan 5000 kilometer in het zadel zit. Omdat te vieren namen we ’s avonds een tweede colaatje (met een rietje) in het kampcafe. Daar bevond zich een bont gezelschap van de meest uiteenlopende types, zoals: een hele dikke dame, een cowboy met een stoer mes, een doof jongetje die heel goed kon poolen, een belangstellende familie, een barman met een snor en twee verveelde meiden achter een toonbank.

Advertenties

6 gedachtes over “7 Juli A Beautiful Day

  1. Ja, een heel mooie gebied bereikt. Grand Teton is prachtig, ook omdat het zo grillig is.
    En de 5000 km borrel. Dat is de mijlpaal waard.
    In gedachten krijg je een speltje van mij

    Liked by 1 persoon

  2. Oh ja, Canadezen verbranden sávonds harskrijk hout op de campings. Dan blijven de muskieten op afstand. Tenminste, als er geen open vuur verbod is vanwege droogte

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s