8 Juli Lazy Friday Afternoon

“Er zijn hier ook helemaal geen lekkere wijven” aldus Freek vanmiddag half liggend op een terras in Moose. Het is kennelijk zo dat de mooie mensen niet in kleine dorpen op het platteland wonen, maar waarschijnlijk in steden die wij mijden. Dit in tegenstelling tot Langedijk, waar volgens een peiling van de Cosmopolitan de knapste vrouwen vandaan komen. (Bron: Rottekool.nl).

Het werd vandaag een soort van rustdag. Het had heel licht gevroren. Er zat wat ijs op de tent. Maureen die in haar aluminiumfolie zak lag op de grond had het niet koud gehad. Ze had ongeveer al haar kleren aangetrokken en zag eruit als een Michelinpoppetje. Alleen de kleur was anders. Ik was weer blij met mijn Tonzonsheet die over mijn slaapzak lag. 

We fietsten vanmorgen naar de eerste de beste camping in het Teton National Park en hadden geluk. Hoewel alle plekken bezet waren kregen we van de Ranger een plekje toebedeeld. Die al betaald was ook. Een besparing op de overnachtingskosten moet, volgens de theorie van Freek, geheel te goede komen aan geneugten onderweg: koeken, ijs, cappuchino’s en dergelijke.

Nadat de tenten stonden reden we, zonder bagage, relaxed het park verder in. Prachtige uitzichten op de majestueuze bergketen. Wat een schitterend gezicht. We kwamen aan in Moose waar we in een postkantoortje een halve fietstas aan spullen opstuurde naar nicht Catharina in Portland. Freek had gereedschap en andere spullen voor de eerste dagen dat hij alleen fietste bij zich, maar die hadden we nu in tweevoud. Ook andere spullen die we toch niet gaan gebruiken. Hoe lichter je reist hoe beter. Alles waarvan je denkt: “Oh, dat kan wel handig zijn” laat dat alsjeblieft thuis. Je neemt eigenlijk altijd teveel spullen mee. Beter om verlegen dan mee verlegen.

We namen hetzelfde vrijliggende fietspad als de heenweg. De zon scheen niet op de bergen, maar scheen van achter de bergrug. Hierdoor was het zicht helaas stukken minder. De avond ging verloren aan koken, een andere spaak vervangen, douchen en muskieten ontwijken.

Advertenties

9 gedachtes over “8 Juli Lazy Friday Afternoon

 1. Hoi Willem, en inmiddels Freek! Al weken lees ik je blog maar niks laten horen. Nu wordt dat wel eens tijd. Van mij mag je nog maanden weg blijven want het leest heerlijk. Mooie verhalen en schitterende foto’s! Leuk om te lezen. En inderdaad, met die bron uit het artikel ben ik het ook eens! Ik ga nu interrailen. Mijn verhalen zijn te lezen op jorrittreint.nl!

  Een goeie reis verder!

  Groetjes Jorrit

  Like

 2. Hoi Willem en Freek., we genieten van jullie reisverslag en maken de reis nog een keer opnieuw!
  Nu met de fiets , toen met de camper van Grand Rapids naar the West en ook een keer Yellowstone en Grand Tetons enz, met 20 NP in 3 weken (das ook buffelen!) Vanmorgen een pracht kerkdienst gehad met een RK voorganger uit de Bijlmerbajes, nou die mag nog eens komen hoor! Echt boeiend en inspirerend!We hebben Marja (ouderling van dienst even een hart onder de riem gestoken… Ze zag er heel mooi uit!
  Nou mannen, dit was ff een pastoraal gesprek over the border….houd ons op de hoogte en succes met de laatste 4 weken!
  Een warme groet van de Bakjes sr uit Koedijk
  PS : Pauline en Sander hebben een dochter en alles is ok , ze heet: Lauren Anne Elize

  Like

  1. Hoi Henk en Rieneke,

   Bedankt voor je reactie. Ja, de parken zijn prachtig. Mooi van de kerkdienst. Wanneer de predikant weer eens preekt ben ik vast weer terug. Marja heeft het zwaarder dan wij hier op de fiets. Elke dag weer wat nieuws en bijzonders.
   Groet Willem en Freek

   Like

 3. NĂ´h Heui overthere!

  Nog eenderde te gaan op deze bijzondere reis! Prachtige foto’s! en goed te lezen reisverslagen.
  Keep on going boys!
  Enjoy!

  de groete van djms

  Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s