10 Juli Yellowstone guys!

Yellowstonepark moest dus het hoogtepunt worden van de fietstocht, zo vermeldde de routekaart. Gisteren hadden we al een voorafje gehad en vandaag het hoofdgerecht: warme bronnen, naar zwavel riekend en spuitende geisers. En als speciaal gerecht: The Old Faithfull. De bekendste en meest gefotografeerde geiser, die om de 1,5 uur heet water en stoom metershoog de lucht in spuit.

Het begon wat minder plezierig. Het was flink koud en het regende wat toen we vertrokken. Met wat hagel erbij en toen het begon te spoelen zochten we een droge plek onder een kale denneboom. We hielden er maar een vervroegd koffiemoment. Het ging wat minder regenen en we besloten te gaan. Pas bij de Old Faithfull werd het droger. Daar was het een drukte van belang. Een enorm parkeerterrein. Bussen die toeristen uitbraakten. Zo’n 1000 toeristen dromden samen in een halve cirkel rond de geiser. Gewapend met fototoestellen. De geiser begon wat te borrelen. De menigte begon uit louter opwinding kreten te slaken. Na wat oprispingen spoot de geiser een lading stoom en water omhoog. “Ohh” riep de menigte en de camera’s knipten. “Is dit alles”, zei Freek. Yep, this is it.

We reden tussen de auto’s door verder het park in, onderwijl uitlaatgassen happend. We bekeken verschillende dampende geisers en borrelende bronnen. Prachtige kleuren. Heel bijzonder. Helaas begon het tussendoor te regenen en het was flink koud. Maar het park is prachtig met een hoop variatie. Want voor je het wist fietste je in een ander landschap. Een vrouw ging ons voorbij en zei:”You guys are seriously strong!” We deden nog een ommetje langs een bruisende rivier en reden daarna aan de Westkant het park uit. Maar niet voordat we nog net even voor de sfeer een regen- en hagelbui meepakte. Flink nat kwamen we in het toeristische West Yellowstone aan. Omdat het laat was en we medelijden met onszelf hadden gingen we even uit eten. Nou ja, een snelle 12″ pizza en een onvolprezen hamburger. Opvallend is dat bijna alle serveersters tegen elke klant, ongekend de leeftijd, “He, you guys” ,zeggen. Dat gaat er wat minder formeel aan toe dan bij ons. Na deze constatering fietsen we in de ondergaande zon naar een simpele camping en beaamden dat Yellowstone schitterend is. Je leest het goed, guys!Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s