17 juli Een sauna misgelopen

Herrie. In dit land is er altijd wel geluid. Machinegeluid. Men is hier dol op machines. De motor van de auto blijft in hete streken bij een klein bezoekje draaien. Anders wordt het te warm in de auto. Je hoort de airco aanslaan. Loop je naast een winkel dan hoor je de koelmachine, die om de haverklap aanslaat. Bij de ingang staat een blikjesautomaat geluid te produceren of de vriezer voor de blokjes ijs die je in grote zakken kunt verkrijgen. En dan het geluid van de grasmachines, de ventilatoren en televisies die overal maar aanstaan.

De rit van vandaag was weliswaar een lange met 153 km, maar ging hoofdzakelijk licht naar beneden. En dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger. Een prachtige rit, ongeveer vergelijkbaar met gisteren. Langs een snelstromend kronkelend riviertje, omgeven door zwaar beboste bergen. Het zou niets voor mijn wijlen oma Pos zijn geweest. Ze was niet bepaald reislustig en verbleef bij hoge uitzondering wel eens een paar dagen in een hotel op de Veluwe, en zei dan steevast bij terugkomst: “Ach, elke boom is hetzelfde. Al staat ‘ie in Zaandam of in America”. 90 Kilometer kwamen we geen voorzieningen tegen en dat is best een tijdje. 

Hier kennen ze nog echte wildernis. Uitgebreide gebieden waar gewoon niets is. Geen wegen of paden, geen voorzieningen of wat dan ook. Alleen bossen, bergen en riviertjes. En waar je alleen doorheen mag zonder (herrie)motoren. 

We zaten te genieten van ons bakkie uit de thermosfles aan de rivier. Het zonnetje scheen en de rivier kabbelde voort. Eenden zwommen voorbij. Het was een mooi plaatje. Freek opperde om de website te veranderen van WillemFietst.nl naar WillemgoesPrimitive.nl. Terrasjes, luxe broodjes en cappuccino’s zijn er vaak niet bij. Daarvoor in de plaats is het fabrieksbrood, een pot pindakaas en een klemgezeten wat snotterige banaan. Ook onderweg naar het zoeken van slaapplaatsen is het wel eens behelpen. Een naam die nog het beste aansluit bij deze reis zou Willlemklootmaarwataan.nl zijn.

Neem nu eens de overnachtingsplek van vandaag. We dachten gisteren de slaapplek voor vandaag te hebben geregeld via Warmshowers bij een groot (Joods) gezin met een sauna. Het werd echter het speeltuintje in Sites met een Dixie en zonder douche, omdat de mensen maar niet reageerden.

Een prachtige onweerslucht. We konden schuilen voor de hagelbui, als knikkers zo groot

Advertenties

Een gedachte over “17 juli Een sauna misgelopen

  1. Hallo Willem. Eindelijk je berichtjes eens bekijken , helemaal niet meer aangedacht dat je je zover ging fietsen. Hoorde in de Kerk over je fietstocht. Wat leuk jullie zoon Freek ook Nog 6 weken mee wat een ervaring!! Veel plezier samen nog!
    Groetjes van Henk en Gees.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s