19 Juli Z’n gangetje

“Oh man, it’s a beltdrive. Did you see that! Oh wow, I can’t sleep tonight!” John viel op zijn knieën en bekeek mijn achterwiel aan alle kanten. “Oh, internal gear!”. Mijn fiets trekt hier de nodige bekijks. Een Gudereit met een Rohloffnaaf met 14 interne versnellingen en een riem in plaats van een ketting. Dit rijdt lichter en je hoeft niets te smeren. En zit dus ook niet onder de smeer. Echte fietsers weten dit op waarde te schatten en de Amerikaanse fietsers kijken hun ogen uit naar zulk een staaltje Duitse degelijkheid.

Het fietstochtje begon laat vanmorgen. Door de verschillende tijdszone’s was mijn biologische klok in de war en had me mooi verslapen. Het werd, ik val in herhaling ik weet het, weer een mooie rit. De dorre hoge bergen en het snelstromende riviertje waar we langs fietsten. We gingen veel omhoog en klommen weer door een bebost gedeelte met veel dennenbomen. Helaas was de weg vrij druk met vrachtverkeer. Met name vrachtwagens met boomstammen. Heet werd het ook, zo’n 35 graden. We komen langzamerhand toch steeds lager en dan wordt het warmer.

In de rivieren wordt veel gevist. Ze zijn er dol op. Je ziet veel viswinkeltjes in de dorpen en stadjes. Meestal mannen staan in een waadpak in de rivier of zitten in een bootje die met de stroom meegaat. Ze gebruiken een zogenaamde “flyfish-hengel” die ze over de rivier heen zwiepen. Dat is nog eens wat anders dan langs de kant van het kanaal naar een dobber zitten staren. Ik heb dat nooit zo goed begrepen. Een aantal vissers die ik sprak maakt de vis die ze vangen klaar en leggen die in de vriezer voor een wintervoorraad.

In Council eindigde de tocht. We stonden op een RV-park, op een grasveldje naast de groot uitgevallen caravans, buscampers en gewone campers. Vele caravans hebben uitschuifbare gedeelten om het leefoppervlak nog meer te vergroten. Met badkamers, bankstellen, keukens, tv’s en dergelijke. Het zijn complete huizen. Ze worden verplaatst door pick-up trucks. In de bak van de truck zit de trekhaak. Niet op deze camping, maar wel op andere zijn de aansluitingen ook geregeld: water, elektra, riolering en kabel-tv.

Tja,  Wij kropen in de slaapzakken en trokken de rits dicht. Zo kan het ook. 

Koffietijd
Gezellig al die vrachtwagens
We fietsen ook van de ene naar de andere mijlpaal

Advertenties

2 gedachtes over “19 Juli Z’n gangetje

 1. Beste Willem en Freek,

  Vanmorgen was Ans aan het kijken op de computer naar de gebieden waar onze dochter, schoonzoon en 2 kleindochters op dit moment doorheen trekken met de camper in de USA. Bijvoorbeeld vandaag hun laatste dag in Yellowstone.

  Wie schets haar verbazing als ze een blog van jou tegenkomt. Wat een onderneming, onze grote complimenten en leuk dat Freek er nu ook bij is.

  We zullen je verdere tocht volgen en hebben ons ingeschreven voor nieuwe berichten. Zo zagen we in de gauwigheid dat je ook in Moab bent geweest. Daar waren zijn 11 en 12 juli.

  Veel succes verder,

  hartelijke groet Ans en Bert Biersteker Broek op Langedijk

  Like

  1. Dag Ans en Bert,

   Inderdaad grappig. Leuk dat je ons volgt. Je dochter en haar gezien heeft dus ook al veel mooie dingen gezien. Wij reden ook door Yellowstone een tijdje geleden. Bijzonder mooi.n
   Groet, Freek en Willem

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s