21 juli Lekker lui

Ik moet wat bekennen. Vannacht is de eerste keer na 2,5 maand in de USA dat ik niet alleen heb geslapen. Ik sliep met een hond. Het bed was zijn vaste plekkie en ik mocht naast hem liggen.

We besloten vandaag zomaar een rustdag te nemen. Inga, Onze Warmshower-host vond het prima. Het was een geweldige relaxte plek. Met een echt zwembad en een geweldig uitzicht. Een beetje lezen, beetje zwemmen en beide klerentassen gingen de wasmachine in. Onderwijl zaagden we nog wat takken met een kettingzaag uit de boom en plakten een band. Volgens de Calvinistische traditie verenigde we zo “het nuttige met het aangename”.

Het heeft even geduurd, maar we zijn eruit: de lekkerste pindakaas is de Adams 100% natural Crunchy Pindakaas. Vele merken zijn getest: waaronder Jiff en Skippy. Er gaat als snel een half potje per dag doorheen. We smeren dan ook iets ruimer dan thuis is toegestaan. Het enige nadeel is dat het in een zware glazen pot zit. Deze pindakaas bevat slechts pinda’s en een beetje zout. Hierdoor drijft de pinda-olie en de stukjes pinda naar boven. Goed roeren dus. Vroeger, toen ik nog een kind was kochten we soortgelijke pindakaas in grote blikken van mijn ome Wout. Die werkte in de pindakaasbuisness. We vulden jampotten ermee. Later kreeg je de Calvé pindakaas. Die was “smeuïg tot op de bodem”. Hoefde je niet meer te roeren. Dat kwam omdat ze pinda-olie vervingen voor andere (goedkopere en slechtere) olie en er wat aan toevoegden.

We kwamen gaande de dag erachter dat we hier bij een Amerikaanse topwielrenster zaten: Inga Thompson. Ze zat bij hetzelfde profteam als Leontien van Moorsel(!) en had in Nederland en Frankrijk gewoond. Nadat EPO intrede deed en het Leontien naar grote hoogten deed stijgen moest ze stoppen, omdat ze weigerde EPO te gebruiken. Dat was het einde van haar carrière. Ze is hier een ranch begonnen, met koeien en met fokken van de Friese paarden, op het land van haar grootouders. In de schuur hingen de racefietsen aan het gordingen. En we ontdekten de bolletjestrui uit de Tour de France Femme.

We mochten haar auto weer even gebruiken voor boodschappen in het dorp. ’s Avonds aten we de ‘beste hamburger’ van de USA. Gemaakt door haar vriend die ook vanavond weer langs kwam en ook een kleine ranch had. Maar daarnaast ook maandenlang op een vissersboot werkte in Alaska. Een mooie kerel die er bijzondere theorieën op nahield: De Chinezen nemen America over!

We lachten wat af, want Freek had het magazine Quote nog in zijn fietstas zitten en daarin werd Melanie, de derde vrouw van presidentskandidaat Trump, met een paar pikante foto’s voorgesteld. Inga knipten ze uit het blad en hing ze op in haar buitentoilet. Voor haar broer die Mormoon was… Ze was niet bepaald fan van Trump, maar dit vond ze erg vermakelijk.

Effe relaxen
De winnaar uit de pindakaassmaaktest 2016

Advertenties

5 gedachtes over “21 juli Lekker lui

 1. Ha Willem!
  Ik geniet al een poosje van je reisverslagen. Deze is ineens een beetje persoonlijk. Als dochter van je oom Wout, met zijn blikken pindakaas. Ik heb nooit geweten dat hij die ook buiten ons gezin uit vente! Het mooist is nog dat je zegt dat hij in de pindakaasbusiness werkte!
  😂😂😂
  Met een hartelijke groet!
  Rienke

  Like

  1. Hoi Rienke, Ja, de pindakaas van je vader. Heerlijk was die. Mijn moeder zij dan dat we eerst moesten roeren, voordat we smeerden. Anders had je onderin zo’n hard stuk pindakaas over die je niet meer kon smeren.
   Leuk dat je ons volgt.

   Groet,

   Freek en Willem

   Like

 2. Wat een prachtig verhaal wederom. Ook schuwt Willem niet als een ware ombudsman de vergelijking te maken betreffende pindakaas. Er was een cabaretier die een soortgelijk dispuut had over een alcohol vrij biertje. Calvé let op uw saeck!!

  Like

  1. Het recente pindakaasonderzoek is onafhankelijk, kritisch, eerlijk en met smaak uitgevoerd. Ons volgende onderzoek is bier. We komen in de buurt van Yoep. Tot nu toe krijg ‘gewone’ Budweiser de meeste punten. U hoort van ons!

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s