26 juli Je moet het van de afwisseling hebben

Hoe een landschap kan veranderen in een aantal kilometers. Reden we eerst door het ruige en droge Smith Rock State Park, kwamen we daarna door een echt landbouwgebied. Met graan, mais, aardappelen en zelfs uienzaad (wist niet dat de Groot & Slot ook hier proefvelden hadden). Vervolgens kwamen we door het stadje Sisters in Wild West style. Om daarna te beginnen aan de 30 km lange klim naar de Mc Kenzipass, door een dun en deels verbrand dennenbos. Een pracht van een klim. Met af en toe schaduw van de bomen. Freek stond al even voor de top gapend op mij te wachten en raakte mij diep in mijn eergevoel: “Heb je soms een toeristische route genomen, het duurde zoooo lang”. We reden daarna samen dwars door zwarte lavavelden naar de top. Er groeide niets, slechts zwarte enorme hopen lavastenen. Gaaf en bijzonder. De enorme afdaling was weer genieten. Compleet met haarspeldbochten en de langzame auto’s haalden we in. We reden hier door een dicht woud van dennebomen. Die zeker vier keer zo groot waren dan aan de andere kant van de berg. Compleet met arens en andere weelderige vegetatie. Dit is de laatste bergrug voor de oceaan. Hoewel het nog wel een paar dagen duurt voordat we die bereiken.

Je komt ze door het hele land tegen. De historische markers. Een bord langs de kant van de weg die uitleg geeft over de geschiedenis van het punt of de streek. Hier in de het Westen is de bekende geschiedenis slechts zo’n 150 jaar oud. Het betreft dan meestal iets over de trek naar het westen, de mijnbouw en goudkoorts. Het heeft echt iets ANWB’erig, die borden. 

De gesteldheid van de wegen is over het algemeen best goed en ze worden redelijk onderhouden. Al zijn er verschillen per staat. Colorado heeft de minst onderhouden wegen en Kansas de beste. Er zijn ook nogal wat betonwegen, waar ze later asfalt overheen hebben gelegd. De overgangen tussen de betonplaten voel je nog steeds om de paar meter. We hoefden bijna nooit op gravelwegen te rijden, of we kozen er zelf voor. 

Redelijk op tijd, door de lange afdaling belanden in een heerlijke hot spring bij een wat Lodge annex camping. Doordat we samen met de dames waren, waarmee we gisteren Kerst hadden gevierd, werd het betaalbaar. Heerlijk voor de spiertjes dat hete water van de hot spring, maar je wordt er zo lazy van. Doordat we geen boodschappen konden doen aten we een karige chicken plate bij de grillbar. Het was allemaal niet veel. We kijken nu al uit naar het ontbijt. 

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s