28 Juli Mary in Salem

‘Adopt a highway’ staat er vaak te lezen op bordjes langs de kant van de weg. Het betekent dat iemand (meestal) 1 mile van de bermen van weg ontdoet van zwerfvuil. Je komt de meest uiteenlopende namen onder deze borden tegen: families, een kerk, een winkel, de camping of het plaatselijke breiclubje.  Het personeel van de fastfood ketens zouden eigenlijk hier moeten opruimen. Want het meeste zwerfafval zijn de kartonnen bekers met een rietje en ander wegwerpverpakkingen.

Na een heerlijk onbtijtje namen we afscheid van Jeremy en de hond en kregen nog de nodige etenswaren mee voor onderweg. Een prima adres. We reden vandaag veel langs wegen met druk verkeer. Het werd daarom niet bepaald een memorabele rit.  Maar het kan niet altijd van grootse schoonheid zijn. Het was vlak, maar hoe verder we richting Salem kwamen hoe heuvelachtiger het werd. En dan is het toch wat aardiger en afwisselender. De windrichting was met name noord of west en dat betekent dat we de komende week weer de nodige tegenwind zullen ervaren.

Onderweg kwamen we veel bessenkwekerijen tegen, waar jezelf de bessen moest plukken: U pick heet dat hier. Na het plukken betaal je wat je geplukt hebt. Het zijn veel blauwe bessen en bramen. Dat je ondertussen een heel bakje fruit hebt op gegeten maakt niet uit, volgens een slimme vrouw die ons aansprak.  

En daar stonden we dan zomaar op de trap van het huis van mijn nicht Mary. Slechts 33 jaar geleden had ik haar voor het laatst ontmoet in Milwaukee, waar ze toen woonde. Zij kon het zich niet meer herinneren. Ik wel. Wat vliegt de tijd… Het was leuk om Mary en haar man Steve, en een deel van hun kinderen te ontmoeten. We werden gastvrij ontvangen. De hele familie Poortvliet werd uitgebreidt doorgenomen. Gelukkig hebben we morgen nog een dag.

Nicht Mary and me
Ik ben nu wel sneller op de top van de berg…
Hoe rijden jullie eigenlijk?

Advertenties

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s