7 en 8 augustus This Could Be The Last Time

Deze laatste twee dagen stonden in het teken van het afronden van de reis. De spullen moesten ‘omgepakt’ worden. Ook inpakspullen gekocht om de fiets (hopelijk) heel weer in Nederland te krijgen.

We bezochten downtown Portland. Het is een gezellige stad. Niet dat er veel bijzonders te zien is, maar er hangt een goede sfeer. Bij de rivier is een prettig park, waar een piano staat, waar spontaan mensen op gaan spelen. Er zijn optredens door de stad. De stad heeft ook een goed voetbalelftal: ‘The Portland Timbers’ en spelen meestal om kampioenschap van de USA. Dus voor hier geen kattepis. Het stadion is klein, maar ziet er knus uit. Voetbal heet hier overigens: soccer. Als je het hier over voetbal hebt, dan is het American football. 

Er lopen veel jonge, hippe mensen, gays en lesbo’s die dat graag willen laten zien: “Ik had al een baard voordat het hip werd’. Ook zijn er billboards en stickers: “Keep Portland weird”. Maar er zijn ook veel daklozen in de stad. Je ziet veel tentjes, kartonnen dozen in parkjes en onder bruggen. Een groot probleem in de stad. Door de liberale opvattingen werkt dit als een soort magneet voor deze mensen. We merkten daarmee ook weer de keerzijde van de stad. Daklozen of niet, maar twee bidons werden van de fiets gestolen.

Fietser Rens ontmoeten we ook weer, na een paar weken. Hij vliegt dinsdag naar huis. We aten samen bij een goed lopend Mexicaans tentje, met bijpassende muziek en hadden een hoop te bepraten.

Het afscheidsdiner kregen we van Catharina en Keith aangeboden, die in Portland wonen en eerder naar huis kwamen vanuit het vakantiehuis in Manzanita. Ze pikten ons op bij ‘ons’ huis. We reden naar een steakhouse met zeer goede steak. Het tweede toetje bestond nog aan de tweede attractie van Oregon: Multnohma watervallen, net buiten Portland. Deze wilde we nog bezoeken, maar dit kostte te veel tijd op het fietsje. Daarnaast zagen we vanaf een uitzichtpunt ‘Portland by night’. Een waardig afscheid van deze stad. Nog een nachtje slapen en dan, dan weer terug naar huis. 

Overigens, voor alle bloglezers: Wie ons weer in levende lijve wil zien. We houden een Meet & Greet op donderdagavond 11 augustus vanaf 20:30 uur aan de Summercanal 18 In Pants on Longdike. Be there!
– Free drinks
– Free hamburger

Voor vragen en antwoorden kijk op de speciale pagina!

Een echte voetbalfan van Portland Timbers. Nog een nachtje slapen bij het stadion en de wedstijd begint!
Ons huisje
Het Amsterdamse witte fietsenplan in verbeterde versie

4 gedachtes over “7 en 8 augustus This Could Be The Last Time

 1. Wat een prachtige verhalen Willem en wat een uitdagingen. Ik heb ervan genoten. Een hele goeie terugreis en veel mooie herinneringen om mee naar huis te nemen. Een lieve groet vanuit China ook voor Freek van Nico en mij. Jeannine

  Geliked door 1 persoon

 2. Het grote avontuur is bijna achter de rug! Met veel plezier hebben we van je mooie verhalen genoten en konden we je avontuur een beetje meebeleven. De ervaring zelf zal voor jou en natuurlijk samen met Freek een onvergetelijke tijd zijn. Dubbele gevoelens waarschijnlijk, zin om naar huis naar wachtende Marja en Thijs maar straks misschien ook wat heimwee naar deze bijzondere fietstijd met vrij gevoel en onverwachte ontmoetingen met plaatsen en mensen.
  We wensen jullie een veilige vliegreis en tot gauw!
  Groeten uit Broek!

  Geliked door 1 persoon

 3. Een heel goede thuis reis gewenst Willem en Freek, De thuis blijvers zullen wel met smart op jullie wachten! Bedankt voor al de mooie verhalen! Wij komen rond half augustus thuis dus voor ons geen meet en Greet maar komen elkaar wel weer ergens in B o L tegen. Het allerbeste en succes met al de dagelijks beslommeringen maar weer ! . Groetjes Gees en Henk.

  Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s