8 en 9 augustus Wie sind wieder da

Het regende zachtjes toen wij op het vliegveld stonden. Door een wereldwijde computerstoring bij Delta airlines waren al hun vluchten vertraagd of zelfs gecanceld. Het was net alsof de USA ons niet weg wilde laten gaan. Na drie uur vertraging steeg dan toch de Airbus 330 op van de natte startbaan. Na zo’n 10 uur vliegen sloten we onze geliefden op Schiphol weer in de armen. Een bijzonder moment. De drie maanden zaten er voor mij nu echt op en Freek was ruim 6 weken van de Nederlandse bodem weggeweest.

In het vliegtuig had ik mijn ogen gesloten en zag ik de beelden aan mij voorbij flitsen. The White House, de Appalachen in de regen, de vriendelijke Ozarks, de hitte en de vlaktes in Kansas, de schitterende passen in de Rockies, de prachtige kust van Oregon. Wat een geweldig, fascinerend en mooi land. Maar ook de bijzondere mensen: Andy, de man die een banaan met schil en al opat. Of John, die in zijn rolstoel zat na een zwaar ongeval en een al positiviteit uitstraalde. De nichten, de mede TransAm’ers waarmee we samen fietsten: Jan Hendrik, Michael, Rens, Kaley, Sharol en anderen. De gastvrijheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid, maar ook soms de lompheid en kortzichtigheid van ‘de Amerikaan’.

Ik, en Freek ook(!), hebben zo genoten van deze fietsreis. Wat kan je toch met weinig zorgen, geld en spullen geweldige dingen zien en intens beleven. Drie maanden is een hele tijd, maar voor mij is het zo snel gegaan. Elke dag was weer anders, elke dag weer nieuwe mensen en indrukken.

Dit was het laatste blog, ga het missen. Ik ben nog niet eens door alle onderwerpen heen, er valt nog zoveel te schijven. We hebben gemerkt dat veel mensen met ons hebben meegeleefd en gebeden. Dat heeft ons goed gedaan. Dank hiervoor.

Er komt nog extra een pagina op deze site met ‘Tips & Tricks’ voor de echte die-hard die zich ook eens willen wagen aan een fietsavontuur.

Dan als laatste, voor alle bloglezers: Wie ons weer in levende lijve wil zien. We houden een Meet & Greet op donderdagavond 11 augustus vanaf 20:30 uur aan de Summercanal 18 In Pants on Longdike. Be there!
– Free drinks
– Free hamburger

Hoewel: Life is not measured bij the number of breaths we take, but by the places and moments that take our breath away.

De fietsen demonteren op het vliegveld

16 gedachtes over “8 en 9 augustus Wie sind wieder da

 1. Hoi Willem en nu ook Freek, heb jullie al die tijd gevolgd maar kan er de 11e niet zijn want ik zit nog in Roemenië maar al jullie anders zeker Willem later begroeten. Gefeliciteerd met deze hele mooie prestatie!!

  Like

 2. Welkom thuis! De applepie ziet er heerlijk uit zeg. Het was een genot om digitaal met jullie mee te fietsen, heel leuk. Tot gauw een keer in levende lijve.

  Groet Marcel

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Willem en Freek, welcome back in Holland, in Pants on Longdike?. Geweldig dat jullie dat hele end ? gefietst hebben! Maar ook blij dat jullie weer heelhuids en veilig terug zijn. Graag hoor ik binnenkort eens wat van je/jullie verhalen ‘live’. Erg leuk om jullie blog te lezen. Nu weer terug in het Nederlandse leven. Dat zal nog wel even wennen zijn, niet iedere dag fietsen en nieuwe indrukken opdoen. Maar mooi om op terug te kijken, een rijke ervaring. Eet smakelijk in de hamburgers vanavond en doe de groeten aan Marja. (Wat zal ze blij zijn dat jullie er weer zijn). Doeg, groeten van margreet Kruk

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

  1. Hoi Margreet,

   Bedankt voor je reactie. Het weer wennen zo in het regenachtige Nederland. Het was een leuke ‘hamburger’ avond. We spreken elkaar!
   Gr. Willem

   Like

 4. Hé Willem, (en Freek)
  Heerlijk met jullie meegelezen, en op google-maps alles nageplozen.
  Prachtig verhaal. Mooie tocht, mooie mensen, mooie beschouwingen.
  Op 11/8 was ik zelf helaas nog op vakantie.

  groeten,
  Gerhard

  Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s