1 en 2 Augustus Nog een nicht

America is een asociaal land vol met met sociale mensen. Het is hier: “Ieder voor zich en God voor ons allen”. Van de overheid hoef je niet veel te verwachten. Als je ziek bent moet je het zelf maar uitzoeken. Ziektekostenverzekeringspremies (goed Scrabblewoord) zijn zoals eerder geschreven, erg hoog en lang niet alles is gedekt. Moet je geopereerd worden kan je zelf nog eens een eigen risico van duizenden dollars betalen. Hierdoor zijn veel mensen niet of slecht verzekerd. President Obama heeft een poging gedaan om te zorgen voor een algehele ziektenkostenverzekering. Maar de Republikeinse partij heeft dit met succes grotendeels tegengehouden. Opmerkelijk. Deze partij is namelijk erg tegen abortus. En baseert dit op christelijke waarden. Maar er gaan in dit land meer mensen dood, omdat er geen goede toegankelijke gezondheidszorg is dan dat er abortussen worden gepleegd. En dat is wel christelijk? Het gaat namelijk niet over christelijke waarden, maar over geld. Men wil niet betalen voor goede gezondheidszorg en vertrouwd de overheid niet. “Die zwarten profiteren er alleen maar van” Tegen abortus zijn kost geen geld. Het is ook telkens weer inzet van de verkiezingen. De Republikeinen zijn tegen abortus, de Democraten voor. Maar ook wanneer de Republikeinen aan de macht zijn is de wet op het recht van abortus nooit gewijzigd. Het is slechts een middel om stemmen te trekken. 

We verlieten luid zwaaiend het huis van de familie Long en reden opnieuw langs de ijsfabriek, verder langs de prachtige kust. Het was jammer dat dit zo’n drukke weg is. Maar wel weer een fraaie, doch korte rit. Aan de kust is het fris. Was het een paar dagen gelden in Salem nog 38 graden, nu kwam het kwik niet hoger 18 graden. We reden met de windjacks aan.

In het toeristische kustplaatsje Manzanita, met een mooi strand, had een andere nicht van mij: Catharina een luxe huis gehuurd. Ze was hier met haar man Keith en hun twee jonge kids. Ook deze nicht had ik een derde van een eeuw niet meer gezien. We bleven een extra dag en het was gezellig. Keith had zijn de beste spaghettisaus van zijn leven gemaakt en we hadden het hier goed.  De extra dag werd deels nuttig besteed. Even een wasje draaien, de derde gebroken spaak repareren en Freek plakte zijn tweede lekke band.

Het strand bij Manzanita
Nicht Catharina

2 gedachtes over “1 en 2 Augustus Nog een nicht

  1. Naast de altijd lekker leesbare columns (want daar heeft het soms meer van weg met die interessante info) nu ook eens een reactie over de prachtige foto’s! 😉

    Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s