5 Augustus Voor de wind

Het zat vandaag ontzettend mee. Niet dat het andere dagen zo slecht gaat, maar vandaag zit het extra mee. Allereerst was Freek op tijd zijn bed uit. De tent en het grondzeil waren droog en lessie van gisteravond, wat ik als ontbijt verorberde, smaakte ook koud verrassend goed.
We begonnen meteen met een puike afdaling naar Rainier (onthoudt die naam). Het plaatsje ligt aan de Colombia rivier en heeft ook een enorme brug, net als Astoria. Er zijn hier een aantal grote zagerijen. Het hout gaat aan boord van grote zeeschepen, die hier aanmeren.

We reden voor de wind richting Portland. Het ging hard, want het waaide flink. Als er dan toch iets wat minder mag zijn, dan was het de drukke weg, die vrij snel over ging naar een vierbaans snelweg.

Portland is een groene en ruime stad. Veel bomen en brede wegen. Het voelt goed aan. Volgens Amerikanen een ‘Liberal city’ een stad waar veel kan, wat strikte Amerikanen niet wensen. Daarnaast is het een van de meest fietsvriendelijke steden. Met veel fietsstroken. We reden eerst maar naar het vliegveld. Volgens de angstberichten was er geen fietsdoos te krijgen op het vliegveld. Na wat rondvragen op het overzichtelijke vliegveld bleek de ‘bikebox’ wel bij een andere luchtvaartmaatschappij te koop te zijn. Dit is heel prettig en scheelt een hoop gedoe. Zo kunnen we maandag simpelweg naar het vliegveld peddelen, de fiets daar uit elkaar halen, in de doos doen en inchecken. 

Een overnachting hadden we geregeld via Warmshowers. De bewoners zijn op fietsvakantie in Duitsland, maar we mochten in de achtertuin wel onze tent opzetten. Geen probleem. Bij aankomst bleek zoon Erik thuis te zijn. Een leuke, wat vage, gast die ons wegwijs maakte in het huis. “Als je wat nodig hebt uit de koelkast, gewoon pakken”. Hij moest het weekend weg met een stel vrienden en we kregen de sleutel van het huis! De tenten zetten we in de achtertuin op. Zijn vriendin Emma kwam ook nog langs. Ze bleek Nederlands bloed te hebben: van Halsema ut Groningen, waar ze nog veel familie had en die ze verleden jaar had bezocht. Ze wilde daarom graag Nederlands leren.

Oja, Rainier. We dronken met Erik een blikje Rainier bier. Zo was de dag weer rond.

We hebben een speciale pagina gemaakt met vragen en antwoorden over de reis. Kijk bij het menu.
Heb je nog een vraag? Stuur een reactie. 

De opgeruimde keuken!
Onze maat Erik

14 gedachtes over “5 Augustus Voor de wind

 1. Ha Willem en Freek. Officieel de tocht gemaakt: wat een mooie fietsprestatie. Maar vooral ook mooi door de ontmoetingen waarover ik kon meelezen. En dan nu bijna ook de onofficiele kms achter de rug.
  Via internet kun je zien dat Portland een leuke stad is met op afstand de mooie Mount Hood.
  Het was mooi om met jullie mee te lezen.
  En voor maandag: goeie reis en welkom thuis

  Like

  1. Hoi Harry,

   Bedankt voor je reacties. Je ziet Mt Hood inderdaad liggen vanuit de stad. Nog een dagje hier in deze leuke stad en dan inderdaad naar huis. Is ook weer bijzonder om terug te gaan en dat alles zo goed is gegaan.

   Like

 2. Willem en Freek geweldig die reis van jullie! Ik geloof dat er iemand in Nederland heel erg exited is als jullie weer heelhuids thuis komen 😀 Hardstikke leuk dat we mee konden reizen n.a.v. jou verhalen!
  Goeie reis en tot ziens! Je ouwe tante 😜

  Like

  1. Dag Mariet. Bedankt voor je reactie.

   Morgen (Straks) gaan we met Catharina en Keith nog uit eten! En dan maandag (Portlandtime) rond de middag vliegen we ‘back home’. Dinsdagochtend komen we aan in Nederland. Dan is het echt voorbij. Ik ben nu ook wel exited om weer terug te gaan.

   Like

 3. Hey Guys,

  Splendid, you did it!

  We hewwe bar genôten van je/jullie raisverhalen.
  Best gaan!!
  Een goeie terugrais en tot kaik in Broek!

  de Groete van djms

  Like

  1. Hallo Dirkjan en Margreet,
   Bedankt voor jullie reactie. Mooi om te horen. Het was een waar genoegen om te mogen doen. We hebben een geweldige reis gehad. Nog een dagje and then back home.

   Groet, Willem

   Like

 4. Beste Willem en Freek, geweldig gedaan. Bedankt voor de verhalen in de bijzondere “Willem stijl”.
  Heb er van genoten. Goede reis terug en sterkte met de “aanpassing”.
  Hart groet Henk Schoemaker,Andijk

  Like

  1. Ha die Henk,

   Bedankt voor je reactie. Naast het fietsen was het bloggen ook een leuke bezigheid. We gaan elkaar weer eens zien in Opmeer.
   Gr. Willem

   Like

Geef een reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s